Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neuer a Bayern játékosainak felelősségét is felvetette Tuchel müncheni kudarcával kapcsolatban

Takács Márton

Publikálva 25/02/2024 - 15:35 GMT+1

A Bayern München világbajnok kapusa, Manuel Neuer szerint a klub minden játékosának rossz lehet a lelkiismerete, amiért Thomas Tuchel kudarcot vallott a Bundesliga címvédőjénél. Sportszerű nyilatkozatával Neuer gyakorlatilag megvédte a szezon végén a Bayern kispadjáról távozó vezetőedzőt.

Thomas Tuchel és Manuel Neuer útjai elválnak a nyáron

Fotó: AFP

Manuel Neuer szerint a Bayern München játékosai a hibásak Thomas Tuchel kudarcáért.
"Mindenkinek rossz a lelkiismerete. Ez nem csak az edzői stábra vonatkozik, hanem ránk is."
A Bayern München kapusa, Manuel Neuer nyilatkozta ezt sportszerűen. A Bayern a héten jelentette be, hogy a szezon végén távozik a klub kispadjáról Thomas Tuchel vezetőedző. A regnáló német bajnok az idény kezdete óta kiegyensúlyozatlan szereplést produkál, Neuer úgy véli, hogy a játékosok sokkal inkább hibásak a gyenge szereplésért, mint Tuchel.
Kívülről úgy látszik, egyáltalán nem illett össze az edző és ez a csapat. Miközben Tuchel miatt menesztették a Bayernnél nála sokkal jobban működő Julian Nagelsmannt tavaly márciusban.
Amikor Neuert arról kérdezték, hogyan reagáltak a játékosok Tuchel távozásának hírére, ezt mondta:
"Rossz képet vet ez mindannyiunkra, a csapatra, a játékosokra, mert nem sikerült egy topedzővel menedzselni a helyzetet. Nem mindig a tanár hibája, ha rosszak az osztályzatok. Nekünk is megvan abban a felelősségünk, ha egy jó edzőt elbocsátanak. Szakmailag a végsőkig szeretnénk folytatni az utat."
picture

Neuer önkritikusan nyilatkozott

Fotó: AFP

A Bayern zsinórban háromszor szenvedett vereséget, a Bayer Leverkusen 3-0-ra, a Lazio 1-0-ra, a Bochum 3-2-re múlta felül Thomas Mülleréket.
A Bayern München középpályása, Leon Goretzka egy megállíthatatlan horrorfilmhez hasonlította a Bayern formahanyatlását. Sokkoló pletykaként a napokban Ole Gunnar Solskjaer és Zinedine Zidane neve is felmerült Tuchel lehetséges utódjaként.
Kiszemelt jelölt a Leverkusennel parádézó Xabi Alonso is, aki valószínűleg inkább Liverpool felé veszi majd az irányt, amennyiben nem marad jelenlegi egyesületénél.
Szombaton hazai pályán, Harry Kane duplájára építve 2-1-re nyert az RB Leipzig ellen a csapat, de ez a győzelem sem lesz elég ahhoz, hogy Tuchel jövője megváltozzon az Allianz Arénában.
picture

Manuel Neuer mutatja a helyes irányt

Fotó: AFP

Tizenegy fordulóval a Bundesliga idei évadának vége előtt jelenleg nyolc pont a Bayern hátránya a még mindig veretlen Leverkusen mögött. Jövő pénteken a Freiburg ellen lépnek újra pályára Neuerék.
"Soha nem éreztem úgy, hogy ne találtuk volna meg a hangot a csapattal. De az edzések és a meccsek között eltérés van, ezért az edző a felelős. Ugyanakkor nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen probléma, de vállalom a felelősségemet. Már egy ideje nem vagyok elégedett azzal, ahogyan játszunk. De most új helyzetünk van." - nyilatkozta a Chelsea-vel három éve Bajnokok Ligája-győztes Tuchel.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés