Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszatérhet korábbi klubjához a Manchester United száműzött szélsője

Minich Réka

Frissítve 04/01/2024 - 15:04 GMT+1

Jadon Sancho szeptember óta nem léphetett pályára, miután összeveszett edzőjével, Erik ten Haggal. Az angol szélső azóta külön edz az első csapattól, és nem igazán tűnik úgy, hogy lenne számára visszaút a holland edzőnél. A januári átigazolási időszakban viszont korábbi csapata dobhat számára mentőövet, a Dortmund szívesen kölcsönvenné korábbi sztárját.

Jadon Sancho | Manchester United

Fotó: Getty Images

Mario Götze, Shinji Kagawa, Nuri Sahin és most Jadon Sancho. Sztárok voltak a Dortmundban, majd eligazolásuk után sikertelenül tértek vissza.
A német és az angol sajtó is egyöntetűen állítja, hogy Jadon Sancho visszatérhet Németországba, korábbi klubja, a Borussia Dortmund fél évre kölcsönvenné a szélsőt.
Sancho azután került ki a Manchester United keretéből, hogy nyilvánosan kritizálta edzőjét, ezért pedig utólag sem volt hajlandó bocsánatot kérni. A korábbi angol válogatott játékos a szeptemberi, Arsenal elleni meccsről lemaradt, ráadásul Ten Hag a sajtó előtt mondta el, hogy nem elégedett játékosa edzősmunkájával. Sancho szerint ez mind nem igaz és csak egy bűnbakra volt szüksége a csapatnak a rossz teljesítménye miatt.
Jadon Sancho azóta az első csapat edzéseiről is ki lett tiltva, így egyéni edzésekkel kellett magát formában tartania. A támadásban látványosan szenvedő United számára igazi luxus, hogy az egyik legjobban kereső játékosuk még a keretbe sem fér be. Mivel a visszatérésére nincs esély, ezért januárban szabadulnának is tőle.
A hosszú kihagyás miatt sok érdeklődő nem akadt rá, de korábbi klubja, a Borussia Dortmund mégis elvinné fél évre, kölcsönbe. A németek számára sok kockázat nincs az üzletben, hiszen a kölcsön alatt csak Sancho fizetésének kisebb részét fizetnék, így mindössze 3 millió eurót utalnának a Manchester United számlájára.
Sancho pályafutása gödörbe került mióta eligazolt Dortmundból, a Unitednél 82 meccsen lépett pályára, ahol 12 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki. A dortmundi időszakában ez a mutató 50 gól és 64 assziszt volt 137 mérkőzésen.
Az angol Eurosport szakértője, Pete Sharland így nyilatkozott Sancho helyzetéről:
„Sancho helyzetével egyre kevesebbet foglalkoznak, manapság már csak néhányan csinálnak viccet az átigazolásából. 5 éve még sokan azt gondolhatták, hogy vezéregyénisége lesz az Európa-bajnokságra készülő angol válogatottnak. Most viszont gyakorlatilag semmit nem játszik.
A Dortmundnál remekelt, most is sokat segíthet rajta, hogy egy támogató környezetbe kerül, hiszen nagyon kedvelték Németországban.”
A nagy kérdés továbbra is az, hogy a hosszú kihagyás után képes lesz-e ugyanarra a teljesítményre, amiért korábban a legnagyobb tehetségek között tartották számon, A Dortmundnak nagyon kéne a segítség, hiszen idén nincsenek jó formában, sokan már Edin Terzic fejét követelik.
A Dortmund decemberben 6 meccsen keresztül nem tudott nyerni, főleg a támadójáték volt teljesen reménytelen. Végül egy válságértekezlet után a vezetőség további bizalmat szavazott Terzic számára, de két új másodedző érkezett a csapathoz. A klub korábbi játékosai, Sven Bender és Nuri Sahin külön Terzic kérésére segíti az edzői stáb munkáját.
A Dortmund jelenleg csak a 6. helyen áll a bajnokságban, a Német Kupából pedig már most kiestek, a Stuttgart elleni mérkőzésen.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés