Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Saját kapusa kikosarazza, egyre sürgeti az idő a Bayernt, hogy megtalálja Neuer pótlását

Szabó Bence

Frissítve 04/01/2023 - 14:26 GMT+1

Manuel Neuer lábtörés miatt ebben a szezonban már nem fog védeni, a Bayern pedig eltökélt, hogy megtalálja a helyettesét tavaszra. A helyzet viszont nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik: a kölcsönben lévő Alexander Nübel nem hagyná el Monacót, a helyette kinézett Kevin Trapp pedig túl nagy konkurenciát jelenthetne Neurnek. Van C terv is, de azzal kapcsolatban is vannak problémák.

A Lipcséből a Chelsea-be - a Bundesliga sztárja a Premier League-ben folytathatja

Januárban sosem egyszerű igazolni, pláne nem használható kapust.

Sok pihenőt nem kaptak a decemberben a katari világbajnokságon szereplő játékosok. Az angol és a spanyol bajnokságban már napok óta újra zajlik a küzdelem, de szerdán startol az olasz liga is, Németországban pedig január 20-án vágnak neki az idény második felének.
A csapatok már meg is kezdték a közös felkészülést. A címvédő és a bajnokságot vezető Bayern München több sérült mezőnyjátékosára (Sadio Mané, Lucas Hernandez) nem számíthat, a legfájóbb viszont a kapus Manuel Neuer hiánya. A 36 éves klasszis decemberben, a vb utáni szabadságán szenvedett síbalesetet, eltörte a lábát, ami azt jelenti, hogy a szezon hátralévő részét biztosan kihagyja majd.
Vagyis a bajoroknak megoldást kell találnia a pótlására. Sven Ulreich rutinos beugró, de a csapatnál is tudják, hosszabb távon közel sem tudná helyettesíteni Neuert, ezen pedig akár a szezon is elmehet. A vezetőség el is kezdett dolgozni más pótláson, azonban hiába tűnt elsőre kézenfekvőnek a megoldás, a helyzet bonyolultabb, jelenleg pedig több név is benne van a kalapban.
Vegyük sorra a klub lehetőségeit.

Alexander Nübel (AS Monaco)

Kézenfekvő, hogy a Bayern először a saját háza táján kutat. Nübel 2020-ban Neuer lehetséges utódjaként érkezett a Schalkétól, de első müncheni évében alig kapott lehetőséget, így egy szezon után már tovább is adták Monacóba, kölcsönbe. Mivel ott azóta is jól teljesít, értelemszerű lenne őt visszahívni, a helyzet azonban nem ilyen egyszerű.
picture

Alexander Nübel - AS Monaco

Fotó: Imago

A kölcsönszerződés valóban rendelkezik egy olyan kitétellel, hogy a Bayern visszahívhatja a kapust, ez viszont nem vonatkozik a téli átigazolási szezonokra. Vagyis a Monacóval is meg kéne egyezni, de erre még akár lehetne is megoldás. Csakhogy maga Nübel sem nagyon szeretne visszatérni.
„Rájöttem, milyen fontos, hogy játékban legyek. Ezt nem akarom többet eldobni. Nem sok értelme lenne visszamennem. Nem tudom, milyen súlyos Manuel sérülése, de szerintem nyárra, a következő felkészülés kezdetére rendben lesz.” - magyarázta el indokait a hosszútávban gondolkodó kapus.
Nübel egyébként is „bonyolultnak” látná a visszahívását, ami egyezik azokkal a hírekkel, hogy a Monaco blokkolta a Bayern első kísérletét a kölcsön megszakítására. Mivel a csapat pénteken már edzőtáborba utazik, ahol az új kapusnak sem ártana ott lennie, nincs nagyon idő a huzavonára.
Vagyis jöhet a B terv.

Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Ennek először a Frankfurt kapusát szemelték ki Münchenben. Nem kérdés, a korábban a PSG-ben is védő Trapp remek választása lenne: tavaly Európa Liga-győzelemhez segítette a klubját, a válogatott vb-keretébe is bekerült, magabiztosan helyettesíthetné Neuert. Azonban részben épp ez is a probléma.
Egy ilyen igazolás felvetné a kérdést, hogy mi lesz fél éve múlva. Trapp még csak 32 éves, aligha szeretné huzamosabb ideig a padot koptatni Neuer mögött, ráadásul a Bayern klasszisa sem biztos, hogy jó néven venné, ha egy ilyen komoly riválist hoznának a nyakára.
picture

Kevin Trapp

Fotó: Getty Images

Mindennek tetejébe érthető módon a Frankfurt sem akar megválni kezdő kapusától januárban. A sportigazgató Markus Krösche kitalációnak nevezte a hétfőn megjelent pletykákat. Trapp sem valószínű, hogy kierőszakolná a váltást, hiszen nincs fél éve, hogy nyáron a Manchester United megkeresésére mondott nemet.
Vagyis kell egy C terv is.

Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

A szurkolóknak gyakran van olyan érzésük, hogy kedvenc klubjuk játékos megfigyelői valójában teljesen ötlettelenek és a csapat sokszor csak azokat szerződteti, akik jól teljesítenek ellenük. Ebbe a képbe tökéletesen illene, ha a Bayern Sommert választaná Neuer pótlására.
Persze valójában a svájci kapus nem csak azért merült fel, mert nyáron (újra) kivédte a müncheniek szemét egy egymás elleni rangadón. 34 évesen még mindig magas szintet képvisel, ugyanakkor 8,5 éves gladbachi pályafutása során nem nyert nagy trófeát, így hajlandó is lehet hosszútávon vállalni a csere szerepet ezért. Ráadásul nyáron lejár a szerződése, vagyis mostani klubja is rávehető lehet az eladásra.
A legfrissebb hírek mindkét feltevést megerősíteni látszanak. Sommer állítólag még a tavalyi év végén jelezte a csapatának, hogy váltani szeretne, az üzletre pedig „bizony feltételek mellett” a Gladbach is rábólintana. A kulcskérdés az lehet, ők kivel tudnák pótolni a kapust, hiszen a szezon felénél még bőven harcban vannak az európai kupainduló helyekért.
Vagyis lehet, hogy még D tervre is szükség lesz.
Forrás: Eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés