Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Világklasszis jobbhátvédből zseniális középső középpályás - Lahm útját járja be Kimmich a Bayernnél

Eurosport
Eurosport

Publikálva 29/05/2020 - 17:50 GMT+2

Joshua Kimmich az elmúlt öt évben megmutatta, két poszton is kiemelkedő teljesítményre képes.

Fotó: Eurosport

Joshua Kimmich, akit évekkel ezelőtt széles körben a világ legkiválóbb jobbhátvédjének tartottak, ugyanezt a minősítést gyűjtheti be, csak már középső középpályásként. Ennek adta jelét a Borussia Dortmund ellen idegenben 1-0-ra megnyert csúcsrangadón is. 

Kimmich ellopta a show-t a szezon leginkább várt meccsén, a keddi Dortmund-Bayern derbin. A Signal Iduna Parkban a BVB 12. emberének tekintett szurkolótábor nélkül, zárt kapus meccsen zajlott a Klassiker, amelyen Joshua Kimmich szenzációs átemelésével diadalmaskodott 1-0-ra címvédő, amely így már hét pont előnnyel áll a Dortmunddal szemben a tabella élén. 
Kimmich a karrierje legszebb találatának nevezte a Dortmund-Bayern rangadót eldöntő álomgólját | EurosportJoshua Kimmich a pályafutása legnagyobb góljaként írta le a Borussia Dortmund ellen szerzett csodálatos átemelését, amivel a Bayern München 1-0-ra diadalmaskodott idegenben a Bundesliga 28. fordulójának csúcsrangadóján. A Bayern egyik legjobbja a meccs után elmondta, hogy a rangadóra készülve elmondták nekik, hogy a Dortmund kapusa, Roman Bürki gyakran túlságosan kint áll a kapujából.
Miközben nem sok különbség van a két csapat között papíron. Robert Lewandowski a legtermékenyebb csatár a futball világában, vagy Erling Haaland? Ki a sportág legígéretesebb szárnyvédője, Alphonso Davies vagy Achraf Hakimi?
De a középpályán Kimmich világklasszis különbségtételként működött Dortmundban. Acélos teljesítménye részeként több mint 8,5 mérföldet futott a meccsen - ez a Bayern klubrekordja a Bundesligában -, megfejelve egy bámulatos mozdulattal.
 A bajorok klasszis, német válogatott középpályása úgy 18 méterről emelte át Bürki felett a labdát. A szoros és magas színvonalú játékot hozó első félidő vége előtt két perccel Kimmich szűk területről küldte az emelést Bürki kapujára, aki ujjheggyel csak beleérni tudott a labdába, kiütni nem, így az a hálóba hullott. 
"Ez volt karrierem eddigi legnagyobb gólja - és nagyon fontos is volt." - nyilatkoztaKimmich a Bayern München hivatalos honlapján. "Amikor Josu végrehajtotta azt az emelést, nagyon hosszú időnek tűnt, amíg leesett a labda, de jó érzéseim voltak" - magyarázta Thomas Müller. "Roman Bürki egy nagyszerű kapus. Lehet, hogy nem rendelkezik a leghosszabb karokkal, tehát egy-két lépéssel próbált jobb szögben lenni, és Josu látta ezt. Gyönyörű gól volt." 
A Bayern és a német válogatott legendája, Lothar Matthäus Kimmich találatát "belépő a bajnoki cím kapujába"-ként jellemezte. 
Ez a joggal agyondicsért játékos 2015-ben érkezett Münchenbe Lipcséből Stuttgart érintésével, első 113 bayernes Bundesliga-meccsén mindössze 15 alkalommal kezdett a középpálya közepén, mindig csak akkor szerepelt ott, amikor Thiago Alcantara, Leon Goretzka és korábban Xabi Alonso pihenőt kapott.
Miért Joshua Kimmich sokoldalúsága a Bayern egyik legnagyobb fegyvere? | EurosportA Bayern Münchennél a parádés és a gyászos eredmények váltották egymást a szezon elején. A klub edzőváltással igyekezett úrrá lenni a gondokon, és ez egyelőre működik, amihez az egyik kulcsjátékos kitűnő teljesítménye is kellett, és ezúttal nem Robert Lewandowskira gondolunk. A hónap elején kolosszális káosz uralkodott a Bayern Münchennél.
Az egymást követő Bayern-edzők - Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Jupp Heynckes és Niko Kovac - láthatták, hogy Kimmich hosszú távon is Philipp Lahm utódja lehet jobbhátvédként - ahogy középső középpályásként is -, a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw is egyetértett velük, első 34 válogatott találkozóján 30 alkalommal ebben a pozícióban számított rá, a 2018-as világbajnokságot is beleértve. 
Thiago mindent megtestesít, amely egy középső középpályást jellemezhet, metronómként futballozik. A barcelonai Xavi és Andres Iniesta hosszú távú utódjának elismert srácról Guardiola azt mondta a Bayernnek, amikor 2013-ban az igazolni kívánt játékosokról kérdezték, hogy "Thiago vagy senki".
A spanyol válogatott középpályás ágyéksérülés miatt nem lehetett ott a keddi szuperrangadón. A különbség azonban ezúttal az volt, hogy Kimmich eltüntette a hiányát. Pazar kettős alkotnak ők ketten, Hansi Flick munkába állása óta a mérkőzések túlnyomó többségében valamelyikük mindig ott van a középen. És Kimmich már jobb számokat hoz. 
picture

Kimmich-Thiago-Bayern-min.jpg

Fotó: Eurosport

Thiago továbbra is lenyűgöző játékos. A brazil világbajnok Mazinho 29 éves fia passzainak 91%-a sikeres. Kimmich mutatója 92% ebben. Thiago labdaérintéseinek a száma 2032 ebben a szezonban, meccsenként 88. Kimmich a liga élén áll ebben, 271-tal, 101-es átlaggal. Kimmich átlagosan 7,4 mérföldet fut mérkőzésenként, közben hagyja, hogy csapattársai álljanak. 
Megbocsátható lenne, ha az átlaga csökkent volna a Bayern legnagyobb riválisaival szemben, de Kimmich 102 labdaérintést produkált a Dortmund elleni partin is. És egyikük - amelyet látni kell ahhoz, hogy el lehessen hinni, hogy megtörtént - talán a bajnoki címről is döntött.
Odáig van Roger Federerért a Bayern München multifunkcionális német labdarúgója | EurosportJoshua Kimmich, a Bayern München német válogatott labdarúgója egy interjúban beszélt arról, hogy rajong Roger Federer és Rafael Nadal játékáért is. A Bayern München az elmúlt időszakban több videót is közzétett a Youtube-on, ahol a klub játékosaival készített interjúkat találunk.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés