Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Története során harmincadszor bajnok a Bayern

Eurosport
Eurosport

Publikálva 16/06/2020 - 22:27 GMT+2

Sorozatban nyolcadszor bajnokok a bajorok.

Fotó: Eurosport

A Bayern München egygólos brémai győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, így megszerezte sorozatban nyolcadik, összességében pedig 30. bajnoki címét.

Bayern München: 2019/20 Bundesliga champions 🏆 pic.twitter.com/v1zIObiZMc— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) June 16, 2020
A bajorok győztes és egyben salátástálat érő találatát a góllövőlistát vezető, immár 31. alkalommal eredményes lengyel Robert Lewandowski szerezte a 43. percben. A Bayern sikerével tízpontosra növelte előnyét a második Borussia Dortmunddal szemben, amelynek már csak három találkozója van hátra, azaz nem tudja utolérni riválisát.
Az utolsó bő tíz percben emberhátrányban futballozó müncheniek sorozatban a 22. tétmérkőzésen győzték le a Werder Brement, amely legutóbb 2008-ban tudta felülmúlni a Bayernt. A brémaiak ráadásul újabb kudarcukkal maradtak a kiesést jelentő 17. helyen.
A sereghajtó Paderborn még rosszabbul járt az újonc Union Berlin vendégeként elszenvedett egygólos vereséggel, mivel így matematikailag is biztossá vált búcsúja az élvonaltól.
A Freiburg-Hertha BSC találkozón a hazai csapatban kezdőként kapott lehetőséget Sallai Roland, akit a 61. percben 0-0-s állásnál lecseréltek. Együttese végül 2-1-re legyőzte a vendég fővárosiakat.
MTI
Bundesliga, 32. forduló:

SC Freiburg-Hertha BSC 2-1 (0-0)
1. FC Union Berlin-SC Paderborn 1-0 (1-0)
Werder Bremen-Bayern München 0-1 (0-1)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés