Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem csak Németországban a legjobb: megállíthatatlannak tűnik a Bayern München

Eurosport
Eurosport

Publikálva 17/06/2020 - 17:10 GMT+2

Hansi Flick csapata szenzációsan futballozik 2020-ban, akár a triplázhat is.

Fotó: Eurosport

Hansi Flick kinevezése óta látványos formajavuláson ment keresztül a Bayern München. Olyannyira, hogy már koronavírus-járvány előtt is a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb esélyesének számított, és nagyon úgy tűnik, hogy a karanténban sem kényelmesedtek el a játékosok. Németországban már a bajorok fejére került a korona (no pun intended), de Európában is pokoli nehéz lesz megállítani őket.

A Bundesliga idei szezonja érdemben már a Borussia Dortmund-Bayern München rangadóval (0-1) lezárult, Hansi Flick azonban mindig hangsúlyozta, csapatával a következő cél, azaz a következő mérkőzés lebeg a szemeik előtt. "Szeretnénk befejezni a melót kedden. Ez a célunk. Kiváló sorozatban vagyunk, és ezt a győztes sorozatot építenénk tovább. Győzni szeretnénk Brémában. Szeretnénk feltenni a pontot az i-re" - magyarázta óvatosan az edző a keddi Werder Bremen elleni találkozót megelőzően.
Ezúttal a gála elmaradt, de Robert Lewandowski góljának és Manuel Neuer védéseinek köszönhetően a Bayern München 1-0-ra megnyerte a találkozót, ezzel bezsebelte zsinórban nyolcadik bajnoki címét. Nehéz meglepetésként értékelni a bajorok sikerét, mint ahogyan a Bayer Leverkusen elleni Német Kupa-döntőben is esélyesként lépnek majd pályára. Ha sikerül megnyerni a július 4-i találkozót, azzal egyenesen történelmi siker kapujába érhet a Bayern München: a hét évvel ezelőtt triplázó, Jupp Heynckes-féle csapat nyomdokaiba léphet.
Története során harmincadszor bajnok a Bayern | EurosportA Bayern München egygólos brémai győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, így megszerezte sorozatban nyolcadik, összességében pedig 30. bajnoki címét. A bajorok győztes és egyben salátástálat érő találatát a góllövőlistát vezető, immár 31. alkalommal eredményes lengyel Robert Lewandowski szerezte a 43. percben.
Az idáig vezető út simának semmiképpen sem tekinthető, hiszen a Bayern szezon közben vált meg attól a Niko Kovactól, akire a sikeres frankfurti évei után nagynak bizonyult a rekordbajnok kabátja. Flick viszont már az első Bundesliga-mérkőzésén nagyot villantott, ugyanis a Bayern 4-0-ra nyert a Dortmund ellen, amely győzelem hatalmas önbizalmat adott a játékosoknak. 2020-ban egy kivételével mindegyik mérkőzésüket megnyerték, és nem csak otthon nyújtottak domináns teljesítményt, de a kissé naivan futballozó Chelsea-t is legyőzték 3-0-ra idegenben.
Flick csapata január óta hét alkalommal szerzett legalább négy gólt, összességében pedig már 132 találatnál járnak, amivel sikerült megdönteni az 1972/73-as szezonban felállított klubrekordot. Ennek az értékét csak tovább növeli, hogy akkor még ligakupát is rendeztek Németországban, így a Bayern négy különböző sorozatban volt érdekelt. Jelenleg talán nincs is olyan ellenfél, amelytől tartania kellene a német rekordbajnoknak, a csapat domináns teljesítményéről még az ellenfelek is csak a legnagyobb elismeréssel beszélhetnek.
"Szinte már könnyűnek tűnik, amit csinálnak" - mondta Kingsley Ehizibue, aki a Köln védőjeként nyolc gólt kapott a bajoroktól ebben az idényben. "Ők tíz lépéssel előttünk járnak. Fogalmam sincs, hogy mit csinálnak Münchenben, de olyanok, mint a robotok."
Sokat elárul a Bayern vezetőségének elvárásairól, hogy Niko Kovac az első idényében elért hazai dupla ellenére elveszítette az állását, amiben természetesen a csapat ingadozó formája is szerepet játszott. Ez utóbbi miatt nem kell aggódnia Flicknek, akinek az egyik legnagyobb eredménye épp a csapat jó formájának állandósítása volt, de a kupákban mérhető sikereket tőle is elvárják. Elsősorban a Bajnokok Ligájában, ahol legutóbb 2013-ban játszott döntőt a Bayern München, amit 2-1-re meg is nyert a Borussia Dortmund ellen.
A Bayern Münchennek nincs szüksége új edző felkutatására a nyáron | EurosportHansi Flick visszavezette a Bayern Münchent a Bundesliga tetejére, félúton van a Bajnokok Ligája negyeddöntőjétől, és bejutott a Német Kupa legjobb négy csapata közé, miután átmenetileg átvette a csapat irányítását 2019 novemberében. A bundesliga.com öt okot sorol fel amellett érvelve, hogy az 55 éves tréner megérdemli a teljes munkaidős állást a bajoroknál.
"Nagyon erős a keretünk" - mondta Benjamin Pavard. "Jól teljesítünk a kupában és a Bundesligában. Így is kell folytatnunk. Minden évben meg kell nyernie a Bayernnek a bajnokságot és a kupát. Álmodozunk a Bajnokok Ligájáról is, triplázni szeretnénk."Manuel Neuer tagja volt a 2013-ban triplázó csapatnak, és az idei szezonban is lehetségesnek tartja ezt a bravúrt. "Minden évet úgy kezdünk, hogy mindent meg akarunk nyerni. Ebben az évben már megvan a bajnoki cím, és még minden sorozatban versenyben vagyunk."
Tavaly a BL-ben csalódás volt a Bayern teljesítménye, igaz, a későbbi győztes Liverpool ejtette ki a legjobb 16 között. Ebben az idényben viszont egészen más szinten teljesít Európában a csapat, a címvédő Liverpool pedig már kiesett a sorozatból. "Ez egy szuper jó csapat Európai összevetésben" - jelentette ki Bastian Schweinsteiger, a csapat korábbi középpályása. "Megnyerhetik a Bajnokok Ligáját, főleg a Liverpool kiesését követően." Most, hogy megvan a bajnoki cím, a Bayern még pihentetheti is a játékosait a fontos meccsek előtt.
Annak fényében pedig már-már ijesztő a csapat formája, hogy az európai meccsekre több kulcsjátékos is felépülhet, tovább növelve az edző variációs lehetőséget. Kicsit hasonló a helyzet, mint a karantén idején, amikor a kényszerű szünet lehetővé tette, hogy a sérüléssel bajlódó Lewandowski és Coman fitten térjen vissza a pályára. Thiago Alcantarát már ennek tudatában műtötték meg, aki a BL-ben elméletben ott lehet a csapattal, az viszont nem biztos, hogy bekerül a kezdőbe, Leon Goretzka ugyanis szenzációsan játszott a helyén.
A sérülésektől megtizedelt védelemben Flick a folytatásban számolhat a rekordigazolás Lucas Hernandezzel, aki a balhátvéd és a középső védő posztján is növeli az edző lehetőségeit. Niklas Süle október óta sérüléssel bajlódik, és kőkeményen dolgozik, hogy behozza a lemaradását. Végezetül ott van Philippe Coutinho is, akinek ráadásul extra motivációként szolgálhat, hogy jó teljesítménye esetén ismét felhívhatja magára a figyelmet, bár nem lesz egyszerű bekerülni a csapatba. Mint ahogyan megállítani is borzasztó nehéz lesz ezt a Bayernt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés