Kai Havertznél jelenleg talán nincs népszerűbb játékos az átigazolási piacon. A Leverkusen fiatal támadójáért sorban állnak a kérők, Európa sztárcsapatai közül már szinte mindegyik bejelentkezett. A hírek arról szóltak eddig, hogy a legnagyobb eséllyel a Chelsea és a Real Madrid szerezheti meg Havertzet, ám arról eddig is mindenki meg volt győződve, hogy a Bayern München nem fogja annyiban hagyni és versenybe száll a játékosért. Így is lett, német beszámolók szerint ugyanis a Bayern valóban bejelentkezett, még konkrét tervük is van arra, hogy honnan teremtik majd elő a vásárláshoz szükséges milliókat, sőt még komoly véráldozatra is hajlandóak lennének, hogy leigazolják a német futball jelenlegi legkapósabb játékosát. 
Kai Havertz a tekintélyes Transfermarkt adatai szerint jelenleg 81 millió eurót ér, szerződése még két évig érvényes a Leverkusen csapatánál, ám azt aligha tölti ki. Az érte versenyt futó csapatok sora igen hosszú az élen pedig a hírek szerint a Chelsea és a Real Madrid állnak. Hallani lehet, hogy a londoniak előnyben vannak, ugyanis Roman Abramovics 9 millió euróval többet ajánlott a német csapatnak a fiatal támadóért, ám amikor igazán élesbe fordulnak a dolgok, akkor gyaníthatóan Florentino Pérez sem fog garasoskodni. Persze a Havertzért zajló versenybe szinte minden magára valamit is adó és persze a megfelelő vastagságú pénztárcával rendelkező topcsapat beszállt, így a Liverpool, a Manchester United és persze a Bayern München is. Utóbbi eddig inkább csendes szemlélője volt a történetnek, ám most a Kicker beszámolója szerint magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és elkezdte komolyan megtervezni egy esetleges ügylet forgatókönyvét. A német lap szerint a bajor vezetőség Thiago Alcantarát áldozná be Havetzért, a friss Bundesliga-bajnok a spanyol válogatott eladásából fedezné a német támadó vételárának nagyobbik részét. Thiago értékét a Transfermarkt jelenleg 43 millió euróra taksálja, ami persze jóval kevesebb, amennyiért vélhetően meg lehet szerezni Havertz játékjogát, ám a spanyolért is vannak jelentkezők és miután élő szerződéssel rendelkezik az ára is növekedni fog. A spanyol középpályás amúgy jól érzi magát Münchenben, ahol immáron 2013 óta játszik és a családja is szereti a várost. A hírek szerint Hansi Flick vezetőedzővel is jó viszonyt ápol Thiago, ugyanakkor az is igaz, hogy 29 évesen jelenleg most tart ott a pályafutásában, hogy még utoljára egy igazán kedvező szerződést köthessen. 
Bundesliga
Kiharcolta a feljutást, majd visszavonul - Mario Gomez felhagy a profi futballal
29/06/2020 09:48

De mi szól a Bayern mellett? 


Havertz számára az állandó eredményesség és a folyamatos európai jelenlét mellett leginkább az szól a Bayern mellett, hogy így nem kellene országot váltania, nem kellene hozzászoknia egy másik országhoz, illetve egy másik bajnoksághoz, hanem a már ismert Bundesligában csak már egy igazi topcsapatban folytathatná karrierjét. Ezek egyáltalán nem elhanyagolható szempontok, rengeteg olyan példát ismerünk, amikor egy országváltás miatt megrekedt egy igazán ígéretesnek tűnő karrier. 
A 20 éves Havertz eddig csendesen figyelte a klubváltásával kapcsolatos híreket, egyetlen pletykát sem kommentált még lehetséges átigazolásával kapcsolatban, nem árulta el, hogy legszívesebben hol folytatná pályafutását, jóllehet a játékoshoz közeli források szerint a Real Madrid a kedvenc csapata. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ott is fogja folytatni pályafutását, legfeljebb egy reménysugár a Real-szurkolók számára. Annyit tudni lehet a korábbi hírekből, hogy a Leverkusen szeretné még jövőre megtartani jelenlegi legnagyobb értékét, ám erre vajmi kevés az esélye. Egyelőre csupán biztos, hogy a Chelsea és a Real Madrid is tett már konkrét ajánlatot a Leverkusennek, a Bayern pedig kezd életjelet mutatni az ügyben. 
Maradva még az átigazolási híreknél, nézzük a legfrissebbeket röviden: 
- a Borussia Dortmund és a Manchester United mellett a Bayern München is érdeklődik a Birmingham fiatal játékosa, Jude Bellingham iránt. 
- a TF1 szerint az Arsenal középpályása, Matteo Guenouzi képviselőin keresztül kapcsolatban áll a Barcelonával a PSG-vel és az Atlético Madriddal. 
- a Mundo Deportivo szerint a Liverpool komoly ajánlatot tett a Wolverhamptonnak Adama Traoré játékjogáért 
- a Fichajes beszámolója szerint a Tottenham beszállt a Gabriel Magalhaes megszerzéséért folytatott harcba. A Lille védőjéért komoly az érdeklődés, versenyben van még a Napoli, az Everton és a Real Madrid is. 
- a Daily Mail szerint az Arsenal a Chelsea-től hozná el Williant, de a legutóbb a Bayern Münchenben kölcsönben lévő Philippe Coutinho iránt is érdeklődnek. 
Bundesliga
Hoeness szerint a Bayernnek nagyon jó esélye van a triplázásra
29/06/2020 09:45
Bundesliga
A korábbi aranylabdás Matthäus tárt karokkal várja Messit a Bundesligában
28/06/2020 13:00