Szombaton beindul a cserebere, és bár nem most fognak milliók ömleni az átigazolási piacba, azért van pár olyan szál, amit 2022 januárjában végre el lehet varrni. Manchestertől Madridig van pár olyan nagy név a kalapban, akik gondolatban elpakolták már a stoplist a költözős kartondobozaik mélyére, miközben az ügynökeik a maximális fordulatszámra kapcsoltak. Az Eurosport átigazolás-suttogója, Dean Jones összegyűjtött pár olyan történetet, amikről előbb-utóbb hallani fogunk, úgyhogy nézzük is, miről (és főleg kikről) fogunk beszélni mi is januárban.

ANTHONY MARTIAL

Nagyon menni akar Manchesterből, a United pedig szívesen felsegíti rá a kabátot - már ha a feltételek nekik is megfelelnek. A guadaloupei származású, francia válogatott csatár most 26 éves, és bár már szeptemberben attól tartott, hogy a következő átigazolási időszakban nem éri meg majd senkinek, hogy kivásárolja, úgy néz ki, Ralf Rangnick megérti, hogy menni akar, és egyre inkább biztossá válik, hogy január végére pont kerülhet az ügy végére.
Premier League
Ismerős összeomlás az Arsenalnál, de a jövő mégsem néz ki rosszul
TEGNAP 16:04
Martial ára egyelőre rejtély, de az tuti, hogy ő délnek venné az irányt: Spanyolországot szúrta ki magának. A Sevilla érdeklődik is iránta, és valószínűleg neki (és az önbizalmának) is jót tenne, ha ott köthetne ki.

Anthony Martial

Fotó: Getty Images

ISCO

Ritkán telik el úgy átigazolási időszak, hogy Isco neve ne merülne fel valamilyen kontextusban, de 2022-ben biztosan tovább fog állni. A szerződése június végén lejár a Real Madridnál, a szezonban mindössze két meccsen lépett kezdőként a pályára (a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában együttvéve), szóval minden jel arra utal, nem ragaszkodnak hozzá foggal-körömmel. Isco 29 éves, hátproblémák és a koronavírus is akadályozta abban, hogy 100%-ban rendelkezésre tudjon állni, de ez nem sokat számít, hiszen Carlo Ancelotti eléggé nyilvánvalóvá tette, hogy ha egészséges lenne, akkor sem nagyon lenne jövője Madridban.
Elég jó ajánlólevelekkel érkezhet a következő klubjához, úgyhogy ha okosan választanak, még pokoli jól is elsülhet az igazolása. Az Arsenal, a Newcastle, a Real Betis és a Sevilla is szívesen adna neki kulcsot valamelyik öltözőszekrényhez, úgyhogy komoly tárgyalgatós programok várnak rá a közeljövőben. Ami még érdekes szál lehet a spanyol csapatnál, hogy a Real egy másik játékosa is hasonló cipőben jár: a 32 éves Gareth Bale-nek is lejár a szerződése, de neki annyi előnye van, hogy eldöntheti, új kihívást keresne, vagy elkötelezné magát végleg Madridban.

Gareth Bale és Isco

Fotó: Getty Images

KIERAN TRIPPIER

A Newcastle United azt kommunikálja, hogy már nagyon közel a megállapodás az Atlético Madrid 31 éves, angol válogatott játékosával, de nem indulnak könnyű helyzetből, hiszen bár pénzük nyilván van, és legutóbb, a PL 19. fordulójában összehoztak egy 1-1-es döntetlent a Manchester United ellen, azért még mindig a kiesőzónában tanyáznak a tabellán (egyedül a Norwich Cityt sikerül megelőzni). Szóval ha össze is jön a megállapodás, nagyot szakíthat vele, de mindenképpen résen kell lennie, és az ügyvédeinek tele kell pakolnia az záradékokkal a szerződését arra az esetre, ha a Newcastle búcsúzik az első osztálytól.
Trippier vissza akar költözni Angliába, és minden bizonnyal más kérője is akadna, de egyelőre úgy néz ki, a Newcastle határozottan lestipistopizta a védőt.

Kieran Trippier

Fotó: Getty Images

AARON RAMSEY

A Juventus láthatóan garázsvásárt tartana a kispadosaiból, és a walesi középpályásra is árcímkét aggatna. Akit most meglepett, hogy amúgy Torinóban játszik, ne okolja magát, nem igazán találta meg a helyét a csapatban, és az a 98 perc, (112 a BL-lel együtt) amit eltöltött a pályán, sem hagyott túl mély nyomot a mezei Serie A-nézőkben. A 31 éves Ramsey nagyon akart bizonyítani a Juvéban, de most szinte biztosra vehető, hogy ott fogja hagyni az ehető pasták földjét, és visszatér Angliába.
A sérülése (az 'unknown' izma sérült, bár lehet, hogy olaszos dialektusban ez inkább a "nem passzolsz a csapatba, úgyhogy már nem is füllentünk, hogy mid fáj"-ra eufemizmus) probléma lehet az új csapat megtalálásánál, de úgy néz ki, a West Ham simán elvinné, és a Newcastle, az Arsenal, valamint az Everton sem közömbös iránta. Egészen alacsony összegért távozhat, hiszen a Juve már annak is örül, ha nem kell fizetni a bérét, de nála még a kölcsönadás is opció lehet, ha nem jön össze a biznisz az átigazolási időszak végéig.

Aaron Ramsey

Fotó: Getty Images

Pierre-Emerick Aubameyang

Na, de akkor jöjjön a mocsok sok pénz. Korábban már írtunk arról, hogy az utóbbi időben már nem csak nem csapatkapitány, már nem is nagyon jár az első csapat közös edzéseire Aubameyang, és Arsenal-közeli források szerint nem is valószínű, hogy látjuk még játszani náluk.
A gaboni csatár ráadásul most az Afrikai Nemzetek Kupájára utazik, de az élet nem áll meg, az ügynökök ezerrel keresgélik azt a klubot, amelyik megvenné, vagy legalább kölcsönvenné a 32 éves játékost (= valaki biztosítaná a fizetésének legalább egy részét). Az Arsenal sem véletlenül keresgél vizslamód az elérhető csatárok között.
Nagyon úgy fest, hogy pokoli nehéz lesz megszabadulniuk tőle, az is benne van a pakliban, hogy nyár végéig nem is jön össze az üzlet, ezért is tűnik jó mentőötletnek a kölcsönadás. Heti 350.000 fontot keres (ne szorozd be, fájni fog), ez pedig eléggé megnehezíti az Arsenal helyzetét. Aubameyang mindenesetre Olaszországot nézte ki magának, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Pierre-Emerick Aubameyang

Fotó: Getty Images

Labdarúgás
Brutálisan erős csapatot lehetne összerakni a legjobb szabadon igazolható futballistákból
18/05/2022 16:48
UEFA Bajnokok Ligája
Túl gyakori, hogy véletlen legyen: Guardiola csapatai és a híres összeomlások
06/05/2022 13:10