Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már az edzésektől is eltiltották az Arsenal késő ex-csapatkapitányát

Minich Réka

Publikálva 19/12/2021 - 08:21 GMT+1

Az Arsenal gaboni csatára sorozatban három meccsről maradt ki, miután egy magánútja után késve érkezett vissza a csapathoz. Mikel Arteta a csapatkapitányi karszalagtól is megfosztotta Aubameyangot, de a legfrissebb hírek szerint még az első csapattal sem engedi edzeni a játékost.

Pierre-Emerick Aubameyang (l.) und Mikel Arteta

Fotó: Imago

Úgy látszik, hogy az Arsenalnál nem igazán sikerül megtalálni a megfelelő vezért. Korábban Granit Xhaka látványos kirohanást intézett a saját szurkolói ellen, ami után nem maradhatott csapatkapitány, most pedig Aubameyang járt hasonlóan, ezúttal a pályán kívüli pontatlansága miatt.

A koronavírus omikron variánsának gyors terjedése miatt az Arsenalnál minden külföldi utazást megtiltottak a játékosoknak, de a csatár családi okok miatt kivételt kapott. Az Athletic értesülései szerint Aubameyang édesanyja egészségi állapota miatt egy napra Franciaországba távozhatott, hogy aztán másnap este az edzőközpontban jelentkezzen egy COVID-tesztre. A csatár végül csak a következő reggelen ért vissza, ahol a vezetőséggel és Artetával is el kellett beszélgetnie.
Aubameyang nem először késett el, tavaly a Tottenham elleni meccset volt kénytelen emiatt a kispadon végigülni. Most úgy tűnhetett, hogy a következő fokozat a keretből való kimaradás lesz, de azóta kiderült, hogy sokkal komolyabb huzavona elé nézhetnek az Arsenalnál. A klub hivatalos közleményben jelezte, hogy a csapatkapitányi karszalagot már nem a gaboni viseli, majd azóta az is kiderült, hogy még nem is vehet részt a közös edzéseken. A klub részéről egyelőre nagy a csönd, ami biztos, hogy a Leeds ellen Aubameyang sorozatban harmadjára is kimaradt a meccskeretből.
picture

Pierre-Emerick Aubameyang

Fotó: Getty Images

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Gary Neville szerint a klubnak muszáj kiállnia az edzőjük álláspontja mellett:
„Úgy tűnik, hogy ezt a csatát Arteta nyerte, nem látszik az Arsenalon, hogy hiányozna Aubameyang. Arteta egy fiatal menedzser, aki keményen kiáll a véleménye mellett. Aubameyang az egyik legidősebb játékos a csapatban, csapatkapitány, ráadásul az egyik legjobb góllövő. Ha őt teszi ki az edző, annak oka kell, hogy legyen.
Érdekes lesz figyelni, hogy a januári átigazolási időszak előtt hogy folytatódik ez a történet. Az Arsenal nem áll rosszul, negyedikek a ligában, de valahogy mindig az az érzésem, hogy csak egy-egy meccsen múlik Arteta megítélése. Szerintem ő a fiatal edzőgeneráció egyik legjobbja, de egy kiegyensúlyozatlan kerettel kell megbirkóznia. Nem dolgozik rosszul, jól teszi a vezetőség, ha kiáll mellette, még akkor is, ha emiatt elmegy tőlük Aubameyang.”
A korábbi Arsenal-csatár Alan Smith szerint nem biztos, hogy van még visszaút a gaboni számára, de mindenképpen újra kell építeni az Arsenal csatársorát:
Aubameyang számára nagyon messzinek tűnik, hogy visszatérjen az Arsenalba. Egy csapatkapitány nem viselkedhet úgy, ahogy ő tette, és ezért Arteta nagyon is jól tette, hogy példát statuált vele.
Érdekes kérdés, hogy mentálisan ezt hogy fogja feldolgozni Auba, már korábban is úgy tűnt, hogy baj van az önbizalmával.
picture

Aubameyang és Lacazette ünnepel

Fotó: Getty Images

Van még másfél év a szerződéséből, és biztos vagyok benne, hogy Arteta nyitott az eladására. Ez viszont gyakorlatilag lehetetlen, mivel 350.000 fontos heti fizetéssel senki nem fog kapkodni utána. Komoly probléma a helyzete, ráadásul tőle függetlenül az Arsenalnak újra kell építeni a csatársorát.
Aubameyang egész idényben gyenge volt, és valószínűleg Lacazette sem fog szerződést hosszabbítani, úgyhogy nem lepne meg, ha egy fiatal csatárt igazolnának. Biztos vagyok benne, hogy ezen is dolgoznak a háttérben, de nincs könnyű dolguk. Idén viszont eddig nagyon jól sikerültek az igazolások; Albert Sambi Lonoga, Takehiro Tomiyasu és Nuno Tavares sem került sokba, viszont nagyon ígéretesek. Ben White ugyan sokba került, de ő is rögtön stabil kezdő lett.
Nagyon jó támadó középpályások vannak a keretben, de előttük szükség van egy igazán sokoldalú támadóra. Ha az eddigi irányt nézzük, akkor egy fiatal érkezőre számíthatunk, Arteta viszont nagyon jó edző, biztos vagyok benne, hogy az irányítása alatt nagy fejlődésre képes egy igazán tehetséges játékos. Sokan pletykálnak Dominic Calvert-Lewinról, de ő biztos nem lesz olcsó. Nem tudom, hogy ennyi pénze van-e az Ágyúsoknak.
Gabriel Martinelli nagy esélyt kapott és egyelőre tud is élni vele. Az előző szezonban sokat küzdött sérülésekkel, most pedig sokszor a bal szélen kap szerepet. Ott talán kisebb felelősség hárul rá, de ez segít újraépíteni az önbizalmát. Nagyon nagy tehetség, meglátjuk, hogy lesz-e belőle valamikor igazi középcsatár.
Nehéz helyzetben van az Arsenal, elsőként igazolniuk kéne valakit, mielőtt bárkit is elengednek. Nem könnyű ennyi átigazolást nyélbe ütni januárban. Szerintem inkább nyárra tervezték, hogy a csatárkérdést megoldják, de könnyen lehet, hogy már most foglalkozniuk kell ezzel a problémával.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés