Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Manchester City kulcsembere szerint Messi lesz az aranylabdás, nem pedig csapattársa, Haaland

Takács Márton

Frissítve 19/10/2023 - 19:04 GMT+2

A Manchester City spanyol középpályása, Rodri úgy véli, az argentin labdarúgó-válogatottat tavaly decemberben világbajnoki címig repítő Lionel Messi lesz az idei aranylabdás, nem pedig csapattársa, a norvég Erling Haaland. Rodri maga is jelölt a legrangosabb egyéni focis díjra, a Cityből összesen hét futballista neve szerepel a 30 fős listán.

"Messi lesz az aranylabdás, jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!" - Pep Guardiola lehetséges intelme Rodrihoz

Fotó: AFP

Rodrinál Lionel Messié lesz az Aranylabda. Mit szólhat ehhez a spanyol középpályás manchesteri csapattársa, Erling Haaland?
Lionel Messi vagy Erling Haaland? Esetleg Kylian Mbappé? És mi a helyzet Jude Bellinghammel?
Lionel Messi Katarban a harmadik világbajnoki címig vezette nemzetét, a 2022/2023-as idényben pedig a Paris Saint-Germain színeiben második francia bajnoki címét nyerte. Már hét Aranylabdával büszkélkedhet, október 30-án Párizsban a rekordot jelentő nyolcadik díját gyűjtheti be.
Zajlanak a találgatások, ki fut be idén.
A Manchester City középpályása, Rodri elismerte, hogy az Inter Miami csatára a Ballon d’Or legnagyobb favoritja annak ellenére, hogy csapattársa, Haaland 52 gólt szerzett, amivel a Cityt a Premier League bajnokává és Bajnokok Ligája-győztessé tette debütáló angliai szezonjában.
picture

Haaland és Rodri is jelölt az idei Aranylabdára

Fotó: AFP

"Szerintem egy bizonyos Leo Messi fogja elvinni. Haaland is egy nagyon nagy figura, és vannak érdemei” - mondta a City kulcsjátékosa a COPE-nak adott interjúban.
Érdekesség, hogy magát Rodrit is jelölték a 2023-as Aranylabdára, de nem számít a győzelemre, mert nincs annyira a nyilvánosság előtt, mint társai.
"Tudom, hogy ez egy egyéni díj, sok marketinggel” - tette hozzá.
"Azoknak az óriásoknak az esetében, akikkel együtt vagyok, természetesen hiányzott a marketing, mint Xavi és Iniesta esetében. Azokkal a dolgokkal foglalkozom, amiket én tudok irányítani, ami a kollektív díjakat jelenti" – nyilatkozta Rodri.
picture

Messi eddig hét Aranylabdával büszkélkedhet

Fotó: AFP

Ahogy arra a goal.com cikke emlékeztet, ha Messi elnyeri a díjat, akkor egyedülálló rekordot állít fel: ő lesz az első játékos, aki úgy nyerte el az Aranylabdát, hogy közben Európa határain kívül is szerepet vállalt a klubfutballban.
A nyáron csatlakozott az MLS-ben szereplő Inter Miamihoz, amelyet Ligakupa-győzelemig vezetett, de nem tudta őket az MLS rájátszásába is bejuttatni, mivel öt mérkőzést kihagyott izomsérülés miatt.
A France Football című szaklap szeptember elején hozta nyilvánosságra annak a 30 futballistának a nevét, akik közül valaki elnyeri az Aranylabdát.
A Manchester Cityből Rodrin és Haalandon kívül a vb-bronzérmes horvát Joško Gvardiol, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Rúben Dias és Julián Álvarez neve is a jelöltek között szerepel.
picture

Az a vb-trófea Aranylabdát is érhet Messinek

Fotó: AFP

Nincs viszont a szaknévsorban Cristiano Ronaldo, aki tavaly decemberben igazolt a szaúdi Al Nassr-hoz. A 38 éves portugál az elmúlt 20 évben minden (!) alkalommal ott volt az Aranylabda jelöltjei között, és ötször nyerte el a címet.
Ez azért is érdemel említést, mert Messi pedig úgy nyerhet most, hogy ő pedig a 2022-es 30-as listára nem fért fel - 2005 óta először.
A L’Équipe még tavaly márciusban közölte, hogy megváltoznak a díj szempontjai. Már nem a naptári esztendőben nyújtott teljesítmények és eredmények számítanak, hanem a szezonban mutatott produkciók.
A tavalyi katari vb már a 2023-as díjba számít bele, ezért is lehet Messi a legesélyesebb jelölt most.
picture

Kylian Mbappé tavaly lemaradt a vb-címvédésről, az Aranylabdáról is le fog

Fotó: AFP

Robert Lewandowski már tavaly decemberben azt nyilatkozta, szerinte egészen biztosan kijelenthető, hogy Messi kapja ebben az idényben az Aranylabdát.
Wayne Rooney idén áprilisban úgy fogalmazott, Mbappé és Haaland veheti át Ronaldo és Messi helyét, hozzátéve a norvég gólgépről:
"Ha azt nézzük, hogy ki fogja megnyerni az Aranylabdát, akkor ő lesz az, feltéve, hogy tartja az idei szezonban mutatott formáját. És miért ne tenné?”
Mbappé pedig azt nyilatkozta júniusban, úgy érzi, megérdemli az idei Aranylabdát, miután új gólrekordot állított fel ritka eredményes idényében.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés