Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Haaland most a világ legjobbja Rooney szerint, az Aranylabdára is ő a legesélyesebb nála

Takács Márton

Publikálva 24/04/2023 - 18:02 GMT+2

Wayne Rooney szerint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ideje lejárt, a Manchester United legendája a városi rivális City klasszis norvég csatárát, Erling Haalandot tartja a következő nagyságnak, aki az idei Aranylabdát is megkaphatja majd.

A Manchester City simán legyőzte a Bayern Münchent

Wayne Rooney Erling Haalandot méltatta hosszabban egy nyilatkozatában.
"Kész, ez már a múlté, mint Alexandria könyvtára, mint a rodoszi kolosszus, vagy mint a diszkózene, ennyi volt." – mondta Jackson a Gilmore girls-ben, amikor kezd vége lenni a Sookie-val szőtt egyszerű esküvői ceremóniáról szóló terveknek Emily megalomániája miatt.
Wayne Rooney hozzácsapott még két nevet, amelyek bekerülhetnének a fenti mondatba. Bár Lionel Messi és Cristiano Ronaldo együtt nyertek 12 Aranylabdát, már közelednek karrierjük végéhez.
A Manchester United egykori támadója szerint a következő generáció jeles tagjainak be kell bizonyítaniuk, képesek az illusztris duó nyomdokába lépni.
Per pillanat szintén kétfős versenyfutásnak tűnik a dolog, a Paris Saint-Germain világbajnok és vb-ezüstérmes szélsője, Kylian Mbappé az egyik, aki készen áll a kihívásra, de Rooney úgy érzi, hogy a Manchester City támadója, Erling Haaland - aki ebben a szezonban 42 mérkőzésen 48 gólt szerzett - lehet a következő, aki az Aranylabdáért küzdhet.
Rooney a The Times-ban emígyen nyilatkozott a Pep Guardiola által géphez hasonlított norvégról:
"Erling Haaland jelenleg a világ legjobb labdarúgója. Lionel Messi a legnagyobb, de ebben a pillanatban senki sem játszik jobban, mint a norvég csatár, akitől - bár magam is rekordokat döntöttem ezen a poszton - eláll a lélegzetem azzal a szinttel, amit elért. Ő a világ legjobbja a számok miatt, amiket összehoz, a teljesítménye és a mentalitása alapján, amit mutat."
A United történetének legjobb góllövője hozzátette, a találatokat a Premier Leagiue-ben és a Bajnokok Ligájában is ipari mennyiségben termelő Haaland igyekszik megelőzni a 2022-es világbajnokság győztesét, Messit a 2023-as Aranylabdáért folyó versenyben.
picture

Erling 'akrobata' Haaland

Fotó: AFP

"Ha azt nézzük, hogy ki fogja megnyerni az Aranylabdát, akkor ő lesz az, feltéve, hogy tartja az idei szezonban mutatott formáját. És miért ne tenné? A 264 mérkőzésen elért 224 gólos rekord olyan játékosra vall, akinek a mércéje nem csökken. Megéltük Messi és Cristiano Ronaldo korszakát, most eljött az ő ideje, Haaland és Kylian Mbappé korszaka.
Ha egy ilyen tehetség van egy csapatban, mint ő, akkor csak élvezni kell a produkcióját, még akkor is, ha a Manchester City mezét viseli. A Community Shield után azt írtam, hogy nincsenek kétségeim vele kapcsolatban, és hogy a bajnoki címért folytatott versenyben ő lesz a különbség.
Mindig is úgy éreztem, hogy ő az a játékos, aki el fogja vinni a Cityt oda, ahová el kell jutnia. Egy dologban azonban tévedtem. Azt mondtam, hogy Haaland képes egy gólt lőni meccsenként a Premier League-ben, de valójában 28 mérkőzésen már 32 gólt szerzett. Nagyon ritkán látni valakit, aki ennyire gyilkos befejező ember."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés