Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messi nyolcadszor (vagy ezredszer?) is megkapta a kérdést: ő lenne minden idők legjobb labdarúgója?

Eurosport Magyarország

Publikálva 31/10/2023 - 09:45 GMT+1

Minden elismerés más okból különleges Lionel Messi számára, aki hétfőn este Párizsban pályafutása nyolcadik Aranylabdáját vehette át.

Lionel Messi

Fotó: Getty Images

Messi: minden elismerés más okból különleges
Az argentin futballválogatottat tavaly világbajnoki címig vezető 36 esztendős szupersztár már eddig is rekorder volt a díj történetében. Karrierje nagy riválisa, a portugál Cristiano Ronaldo ötszörös aranylabdás, legutóbb 2017-ben kapta meg az elismerést, míg Messi ezt megelőzően 2021-ben végzett a szavazás élén, idén immár 14. alkalommal zárt a legjobb háromban (ötször volt második és egyszer harmadik), ezzel is csúcstartó.
"Nem tudtam volna elképzelni ezt a pályafutást, mindazt, amit elértem, hogy a világ legjobb csapatában játszhattam" - utalt egykori klubjára, az FC Barcelonára a jelenleg az Inter Miamit erősítő támadó. - "Minden Aranylabda más okból különleges. Nagyszerű megnyerni ezeket az egyéni elismeréseket, a Copa Américát és a világbajnokságot is, egyszerűen elképesztő. A világbajnoki címet még kiemelkedőbbé teszi, hogy egy olyan cél volt, amit hosszú évek óta kitűztem magam elé."
Arra a kérdésre, hogy folytatja-e a 2026-os vb-ig, azt felelte: "nem gondolkodom ezen. Napról napra élvezem, hogy futballozhatok. Előbb még ott lesz a Copa América az Egyesült Államokban jövőre."
A felvetésre, miszerint ő lenne minden idők legjobb labdarúgója, úgy reagált: "nem tudom, én vagyok-e a legjobb. Nem foglalkoztat. Önmagában az a tény, hogy a legjobbak között tartanak számon, már egy ajándék, egy nagyon különleges dolog."
Megemlékezett honfitársáról, a 2020-ban elhunyt Diego Maradonáról is, aki a díjátadó napján ünnepelte volna 63. születésnapját.
"Ezt a címet és trófeát megosztom veled és minden argentinnal" - hangsúlyozta Messi.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés