Kroos szerint más impulzusok érik a mostani fiatal focistákat, mint őt annak idején.

A Real Madrid négyszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályása, aki kulcsembere volt a 2014-ben világbajnok német válogatottnak, a t-online.de-nek adott interjúban beszélt arról, mennyit változott a focit övező médiafigyelem az utóbbi években.
„A profi futballt követő médiafigyelem egyre szélsőségesebb lesz, ezt inkább negatív értelemben értem. Mind a tudósítások a sportról, mind a háttértörténetek esetében. Túl gyakran fújnak fel apróságokat”- mondta el Kroos.
La Liga Santander
Intő jel a Real Madrid számára a Barcelonától kapott súlyos pofon
22/03/2022 16:41
Egyszerűen túl nagy a szenzációhajhászás, amit sokkal jobban el lehet adni. Egy példa: gyakran szorgalmazzák, hogy egy játékos ne csak üres sablonokat puffogtasson, de ha valaki őszintén fogalmaz, és nem mindenkinek tetszik, rögtön alaposan kikezdik. Mellette a sportolói osztályzásban sincs többé szürke zóna: valaki vagy világklasszis, vagy alacsonyabb rangú focista.
Kroos szerint a közösségi média az utóbbi években egyre inkább nagyobb hangsúlyt kap a játékosoknál is, különösen a fiatal focisták esetében jelentős ez.
„Az új generáció teljesen másképp nő fel, mint én 16/17 éves koromban. Ezt most ítélkezés nélkül mondom. Talán a közösségi média jelenti a legnagyobb változást. Nálam ennyi idősen még nem volt fontos szerepe, ma majdnem minden fiatal focista számára ez a fő médium: a televíziót, az internetes portálokat és az újságokat is megelőzi. Nagyon erősen befolyásolja ezt a generációt, az az érzésem. Manapság sok különféle áramlat zúdul rá egy emberre. Ezt most egyáltalán nem negatív értelemben értem, de veszélyes, ha valaki nem tudja kezelni ezt”- fogalmazza meg a világbajnok játékos.

Toni Kroos

Fotó: Imago

Az utóbbi hónapokban többször is felmerült a közösségi médiában forgó tartalmak és kommentek szerepe, több focista panaszkodott az állandó negatív, bántó üzenetekre, az Európa-bajnokság döntője után pedig akkor irányult nagyobb figyelem a témára, mikor a tizenegyespárbajban hibázó fiatal játékosokra rasszista megjegyzéseket tettek a közösségi médiában.
La Liga Santander
A Real hűséges világbajnoka már nem jönne el Madridból
27/01/2022 21:03
La Liga Santander
Carlo Ancelotti karácsonyi ajándéka: elárulta, kik a világ legjobb középpályásai
24/12/2021 14:43