A Real Madrid elnöke a hétfői bejelentést követően exkluzív interjút adott az El Chiringuito TV-nek, amelyben kifejtette, hogy a pénzügyi problémákkal küzdő csapatoknak minél több kiemelt téttel bíró mérkőzést kell játszaniuk annak érdekében, hogy visszaszerezzék bevételeik egy részét.

A 74 éves sportvezető hozzátette, egy statisztika szerint a fiatalok negyven százalékát már nem érdekli a labdarúgás, ennek pedig az az oka, hogy túl sok alacsony színvonalú mérkőzést rendeznek. Pérez szerint a Szuperliga létrehozásával újra közönséget is nyerhetnek a sportágnak, amelyet így megmenthetnek.
Pérez szerint a Szuperligában érdekelt klubok anyagi megerősödése a világ futballjában szereplő kisebb egyesületeknek is jót tehet, hiszen azáltal, hogy az egyik fél nagyobb összegeket költhet játékosvásárlásra, megindul a pénz áramlása a sportágban.
Labdarúgás
Elhagyja a Real Madridot Sergio Ramos, a történelem egyik legjobb hátvédje és csapatkapitánya
18/06/2021 - 07:31
A Real Madrid első embere reagált az európai szövetség (UEFA) "fenyegetésére" is, amely szerint a klubokat hazájuk versengéseiből, illetve a nemzetközi kupákból is kitiltják, míg a Szuperligában érintett játékosok nem léphetnek pályára a világ- és Európa-bajnokságokon. Mint közölte, százszázalékig biztos benne, hogy ezek nem fognak megtörténni.
Pérez az interjúban elmondta, amennyiben lehetőség nyílik rá, akkor már idén augusztusban elrajtol az Európai Szuperliga.
A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Döntetlennel kezdődött a Real-Chelsea párharc a BL elődöntőjében
28/04/2021 - 08:41
Labdarúgás
A Real Madrid elnöke Mbappé és Haaland szerződtetését ígéri
13/04/2021 - 11:05