40 fölött is ott lenne az olimpián az amerikai női kosárválogatott ötszörös bajnoka

Eurosport Magyarország

Publikálva 22/01/2024 - 21:15 GMT+1

Diana Taurasi bekerült a februári olimpiai selejtezőre készülő amerikai női kosárlabda-válogatott keretébe, így továbbra is megvan az esélye arra, hogy a sportág egyetlen hatszoros ötkarikás bajnoka legyen.

Érzelmek, érzelmek és érzelmek...erről is szól az olimpia

A 18 fős bő keretet hétfőn hirdette ki az amerikai szövetség, és a Phoenix Mercury 41 éves irányítója is tagja a névsornak, amelyből 12-en utaznak majd el a február 8. és 11. közötti, antwerpeni olimpiai kvalifikációs selejtezőre. Az amerikaiak annak ellenére vesznek részt a tornán, hogy világbajnokként már rendelkeznek ötkarikás kvótával.
Taurasi - a már visszavonult Sue Birddel együtt - ötszörös olimpiai bajnok, már a 2004-ben Athénban aranyérmes csapatban is ott volt. Az amerikaiak bő listáján szerepel az a kétszeres olimpiai bajnok Brittney Griner is, aki 2022-ben kábítószer-birtoklás miatt tíz hónapot töltött börtönben Oroszországban.
Az augusztusi olimpiai kosárlabdatornára 12 játékos nevezhető, az amerikaiak az ötkarikás játékok történetében 70/3-as győzelmi mutatóval állnak, sorozatban hétszer nyertek aranyérmet, 1992 óta pedig mérkőzést sem veszítettek.
A játékokra még a magyarok is kijuthatnak: Székely Norbert tanítványai február 8. és 11. között Kanadával, Japánnal és Spanyolországgal csatáznak Sopronban a három továbbjutó hely egyikéért.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés