Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Michael Jordan támogatja az NBA koronavírus elleni oltási tervét, mert hisz a tudományban

Takács Márton

Frissítve 12/10/2021 - 15:00 GMT+2

LeBron Jamesszel ellentétben Michael Jordannek nem kellett több hónapos kutatás ahhoz, hogy higgyen a tudományban. A Chicago Bulls hatszoros NBA-aranygyűrűse is azok közé tartozik, akik szerint az NBA-játékosoknak is ki kellene venniük a részüket a koronavírus-járvány felszámolásából azzal, hogy beoltatják magukat.

Michael Jordan a fejhallgatója ellenére meghallotta az idők szavát

Fotó: AFP

Megszólalt az ügyben a sportág történetének legjobbja.

Michael Jordan támogatja az NBA oltási tervét. A legendás kosaras a liga Covid-protokolljáról beszélt az NBC TODAY című műsorában, Craig Melvinnek adott hétfői interjújában, és elmondta, hogy hisz a tudományban és abban, amit az NBA tesz az ügyben a szezon közeledtével.
Miközben a témával kapcsolatban minden eddiginél több a különböző vélemény, az NBA egyik legbefolyásosabb hangja végre megtörte a hallgatását a liga jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Amikor megkérdezték tőle, hogy aggódik-e az NBA Covid-protokollja miatt, a Charlotte Hornets tulajdonosa, Jordan a következőket mondta:
"Teljes összhangban vagyok a liga véleményével. Szilárdan hiszek a tudományban, ehhez tartom magam, és remélhetőleg mindenki betartja a liga által meghatározott szabályokat. Szerintem, ha ezeket mindenki elfogadja, akkor minden rendben lesz." – nyilatkozta Michael Jordan.
Az, hogy az NBA-játékosok be vannak-e oltva vagy sem, az egész holtszezonban fontos beszédtéma volt. Bár a liga megkövetelte, hogy a tisztviselők és a legtöbb alkalmazott be legyen oltva, az olyan elismert szakírók, mint Adrian Wojnarowski és Baxter Holmes beszámolója szerint az NBA Játékosok Szövetsége ezt a követelményt eleve esélytelennek nevezte, amikor a két fél az egészségügyi és biztonsági protokollokról tárgyalt.
A Golden State Warriors, a Brooklyn Nets és a New York Knicks helyi előírásai azt jelentik, hogy a nem beoltott játékosok nem játszhatnak a hazai mérkőzéseken. Mi több, a The Athletic és a Stadium beszámolója szerint az oltatlan játékosok, akik megszegik a kanadai karanténtörvényt, akár hat hónap börtönre és 750 000 dolláros bírságra is számíthatnak a Toronto Raptors elleni idegenbeli mérkőzéseken.
picture

Michael Jordan megtörte a csendet

Fotó: AFP

Miközben a tudományellenes összeesküvés-elméletek rontják a vakcinákról szóló beszélgetést, Michael Jordan kiállt azon szakemberek mellett, akik az életüket ennek a gyakorlatnak szentelték. Jordan a Hírességek Csarnokának másik tagjához, Kareem Abdul-Jabbarhoz csatlakozott, akik a tudósok és az egészségügyi szakemberek mellett emelték fel szavukat.
A nagyobb nevek közül a Brooklyn Nets játékosa, Kyrie Irving visszautasította azokat a szabályokat, amelyek szerint egyes nem beoltott játékosok nem játszhatnak bizonyos csapatok mérkőzésein, ha a helyi protokollok ezt diktálják. Steve Nash, a Nets vezetőedzője már elmondta, hogy a csapat nem számít arra, hogy Irving a közeljövőben a Barclays Centerben fog játszani.
Irving még nem volt hajlandó beoltatni magát, még néhány beoltott játékos, például LeBron James is elutasította, hogy nyilvánosan támogassa a vakcinát mások számára. Mint ismeretes, Jamesnek voltak fenntartásai a Covid-19 vakcinával szemben, de végül úgy döntött, hogy saját maga, a családja és csapata, a Los Angeles Lakers érdekében beoltatja magát, de az nem az ő dolga, hogy ezt a döntést másokra rákényszerítse.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés