Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A szkeptikus LeBron James annyit kutatott, hogy végül csak beoltatta magát a koronavírus ellen

Takács Márton

Publikálva 30/09/2021 - 14:58 GMT+2

LeBron Jamesnek voltak fenntartásai a Covid-19 vakcinával szemben, de végül úgy döntött, hogy saját maga, a családja és csapata, a Los Angeles Lakers érdekében beoltatja magát.

LeBron James

Fotó: AFP

Az NBA-játékosok mintegy 90%-a be van már oltva.

Hosszú út vezetett az állításig, mely szerint LeBron James úgy véli, a Los Angeles Lakers számára a bajnoki cím megszerzéséig tartó küzdelem az egészség megőrzésével kezdődik, ahhoz pedig elengedhetetlen a koronavírus elleni oltás elfogadása.
"A végső cél természetesen a bajnoki cím megszerzése. És ez nyilvánvalóan azzal kezdődik, hogy az egészség az első számú dolog. Izgatottak vagyunk, hogy újabb lehetőséget adtunk magunknak, hogy egymás rendelkezésére álljunk, ez az, amire szükségünk volt." olvasható az ESPN-en.
"Mindenkinek megvan a saját döntése, hogy azt tegye, amit helyesnek érez saját maga és a családja számára" - mondta James a Los Angeles Lakers médianapján a kaliforniai El Segundóban a CNNtudósítása alapján. "Tudom, hogy nagyon szkeptikus voltam az egészet illetően. De miután elvégeztem a kutatásaimat, úgy éreztem, hogy ez a legmegfelelőbb nemcsak nekem, hanem a családomnak és a barátaimnak is. Ezért döntöttem úgy, hogy megteszem."
Egy májusi interjú során James még nem volt hajlandó elárulni, hogy beoltották-e. "Nem nagy ügy" – vetette oda James a rá jellemző fölényességgel, amit egy kuncogás is követett.
A világ valaha volt egyik legjobb kosárlabdázója kedden már azt mondta, hogy bár ő be van oltva, nem az ő dolga, hogy ezt a döntést másokra rákényszerítse.
picture

LeBron James egy sajtótájékoztatón

Fotó: AFP

"Az emberek testéről és jólétéről beszélünk. Én személy szerint nem érzem úgy, hogy nekem személy szerint bele kellene szólnom abba, hogy mások mit tegyenek a testükért és a megélhetésükért. ... Azt kell tenned, ami a legjobb neked és a családodnak." – vélte James.
James tehát beismerte jelenlegi oltási státuszát, miközben az NBA és más ligák sportolói a játékosok körében tapasztalható oltási bizonytalansággal küzdenek. Az ESPN szerint az NBA-játékosok mintegy 90%-a be van oltva.
Kareem Abdul-Jabbar, az NBA legendája hétfőn a CNN-en azt mondta, hogy az oltatlan játékosok "nem viselkednek jó csapattársként vagy jó állampolgárként. Ez egy háború, amelyben részt veszünk. A maszkok és a vakcinák azok a fegyverek, amelyeket ebben a háborúban használunk". - nyilatkozta Abdul-Jabbar. Az NBA hatszoros bajnoka azt is elárulta a Rolling Stone-nak, hogy azokat a játékosokat, akiket nem oltanak be, el kell távolítani a csapatból.
picture

LeBron James

Fotó: AFP

A múlt héten Rob Pelinka, a Lakers kosárlabda-ügyekért felelős elnöke azt mondta az újságíróknak, hogy a csapatban szereplő összes játékosnak teljes mértékben beoltottnak kell lennie az október 19-i első NBA-mérkőzésig.
A csatár Anthony Davis kedden azt mondta, hogy "ha nem téved”, szerinte a csapat minden játékosa be van már oltva.
"Én személy szerint a családomért tettem. Biztos akartam lenni abban, hogy mindig megvédem a családomat, és ez volt az első és legfontosabb. Ahogy magamat és mindenki mást is. És úgy érzem, hogy a csapatban mindenki ugyanígy érez." - tette hozzá Davis a Sports Illustrated cikke szerint.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés