A magyar női kézilabda-válogatott hétfői tokiói edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, aki számára sajnálatos módon véget ért az olimpia.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezik be.
"A hétfő délelőtti edzés alatt Kovacsics Anikó korábban sérült válla kificamodott" - mondta el Lohner Balázs csapatorvos. "A vizsgálatot követően helyretettem a sérült ízületet, de Anikónak sajnos véget ért az olimpia, további vizsgálatok várnak rá, ezek ismeretében dől majd el a további kezelés."
Kézilabda
Kovacsics Anikóra féléves kihagyás vár az olimpián kiújult sérülése miatt
14/08/2021 07:26
"Nehéz elmondani, mekkora veszteség a csapatnak, hogy Anikó nem tudja folytatni az olimpiát, szakmai és emberi szempontból egyaránt" - nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány. "Nem egyszerű a helyzetünk, de természetesen mennünk kell tovább, készülünk a brazilok ellen, hiszen nagyon kevés idő áll rendelkezésre a meccsig."
A magyar válogatott kedden, közép-európai idő szerint hajnali 4 órakor lép pályára Brazília ellen.
Helembai Fanny becserélésével kapcsolatban a magyar csapat, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság benyújtotta a cserekérelmet a megfelelő orvosi dokumentációval együtt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság visszaigazolását követően kerülhet be a játékos a 15 fős keretbe, és költözhet be az olimpiai faluba. A brazilok elleni találkozóra a szabályok szerint 14 játékos nevezhető be.
A magyar együttes vasárnap 30-29-re kikapott a franciáktól a női torna első fordulójában.

Körömrágós hajrá után fájó, egygólós vereség a franciáktól

Forrás: MTI
Olympic Games
Elek Gábor: "Sokat fejlődtünk, szép utazás volt, ezt kell most tovább vinni"
04/08/2021 06:57
Olympic Games
Kikapott a norvégoktól a negyeddöntőben a női kézilabda-válogatott
04/08/2021 06:19