Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

13 gólos győzelemmel zárta az Európa-liga-csoportkört a Tatabánya

Eurosport Magyarország

Frissítve 05/12/2023 - 22:31 GMT+1

Férfi kézilabda Európa-liga - A Tatabánya házigazdaként 37-24-re legyőzte a lengyel Chrobry Glogów csapatát az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, kedden.

Vajda Huba, a MOL Tatabánya KC játékosa (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Fotó: MTI

Győzelemmel zárt a Tatabánya

Eredmény, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, H csoport:
A hazaiak keretéből Josip Peric, Győri Mátyás és Ancsin Gábor hiányzott. A csapatot Tombor Csaba vezetőedző hétfői távozása után Sibalin Jakab irányította.
Az már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a magyar és a lengyel csapat sem juthat tovább a csoportkörből, de ez csak a vendégek játékára nyomta rá a bélyegét. A Tatabánya egy hármas és egy négyes gólsorozattal 7-4-re ellépett a 12. percre, majd jó védekezéssel, több lerohanásgóllal tovább növelte előnyét (12-7). A Glogów rengeteget hibázott, a 23. percben 16-7-es állásnál már másodszor kért időt. A lengyelek csaknem 12 percig nem találtak be, ezt a magyar együttes maximálisan kihasználta és a szünetben már 20-8-as előnyben volt.
A második félidő is egy közepes színvonalú edzőmérkőzésre hasonlított, a Székely Márton helyére beállt Bartucz László is remekül védett. A Tatabányára a szombati, Csurgóval szembeni nyolcgólos vereséghez képest rá sem lehetett ismerni, és bár a második felvonásban már nem védekezett olyan hatékonyan, végül a vártnál is simábban, 37-24-re nyert.
Krakovszki Bence nyolc, Juga Enomoto öt góllal, Székely és Bartucz egyaránt kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Jakub Orpik hétszer talált be, Rafal Stachera 11 védéssel zárt.
A Tatabánya három győzelemmel és három vereséggel csoportja harmadik helyén végzett. A nyolcaddöntőbe az első két helyezett jutott.
A meccs utáni sajtótájékoztatón az ideiglenes szakmai stáb egyik tagja, Cristian Ugalde elmondta, nem sok idejük volt gyakorolni a mérkőzésre, éppen ezért nagyon boldog és elégedett a csapattal, és büszke a mai teljesítményre. Hozzátette, nagyon érdekes állapot edzőnek és játékosnak lenni egyszerre.
Az M1-en a korábbi másodedző Sibalin Jakab elismerte, az előzmények ismeretében tartottak a mérkőzéstől, mert nem voltak jó formában, de a csapat felülmúlta a szakmai stáb és a közönség elvárásait. Hozzáállásban és játékban is olyan volt a Tatabánya, amilyet szerettek volna. Hozzátette, a fejekben kellett rendet tenni, ezenkívül pihenéssel, regenerációval és némi gyakorlással teltek az elmúlt napok. Megjegyezte, a céljuk az volt, hogy gyakoroljanak, és olyan formába kerüljenek, hogy a Gyöngyös elleni bajnoki meccset sikerrel abszolválják majd.
A csoport végeredménye:
1. CSM Constanta (román) 9 pont,
2. Sporting CP (portugál) 8,
3. Tatabánya 6,
4. KGHM Chrobry Glogów 1
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés