Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Újabb komoly érvágás az Eb-re készülő női kéziválogatottnak

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/10/2022 - 16:35 GMT+2

Szöllősi-Zácsik Szandra után egy újabb balátlövőről, Háfra Noémiről derült ki, hogy sérülés miatt kihagyja a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot.

Háfra Noémi

Fotó: AFP

Női kézilabda Eb - Háfra Noémi is kihagyja a tornát

A magyar szövetség kedden jelentette be, hogy a dán Odense HB játékosára térdsérülés miatt biztosan nem számíthat Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, aki kedden hirdette ki 21 fős keretét az Európa-bajnokság előtti felkészülésre.
"Sajnos a balátlövők közül ketten is megsérültek az elmúlt időszakban, ami nem könnyíti meg a helyzetünket. A legnagyobb kihívás számunkra az Eb-n ennek a pozíciónak a hatékony megoldása lesz" - mondta Golovin.
A csapat október 24-én kezdi meg a közvetlen felkészülést, 29-én Románia, 31-én pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott november 2-án utazik Ljubljanába, ahol 4-én Svájccal, 6-án Horvátországgal, 8-án pedig Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.
A kontinenstornára húsz játékos nevezhető, közülük mérkőzésenként 16-an léphetnek pályára. A szeptemberben kihirdetett 35 fős bő kereten belül további cserékre van lehetőség az Európa-bajnokság alatt a csoportkörben, a középdöntőben és a döntő hétvégén két-két játékos erejéig.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés