A Telekom Veszprém házigazdaként 36-29-re legyőzte az ukrán Motor Zaporizhzhia csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

A két csapat múlt szerdai mérkőzését meglepetésre a Motor nyerte 29-27-re.

Bajnokok Ligája
Nagyon elverte a Veszprém a Bukarestet a Bajnokok Ligájában
02/12/2021 19:44
Eredmény, csoportkör, 8. forduló B csoport:
  • Telekom Veszprém-Motor Zaporizhzhia (ukrán) 36-29 (18-13)
Meglepetésre nem volt telt ház a Veszprém Arénában, és akik ott voltak a lelátón, a hagyományokkal ellentétben ők sem kiabálták a hazai játékosok nevét a bemutatásnál. Így fejezték ki nemtetszésüket, amiért kedvenc csapatuk a közelmúltban Bukarestben és Zaporizhzhiában is kikapott, odahaza pedig döntetlent játszott a nagy rivális Pick Szegeddel.
A Motor eleinte nemcsak elnyújtott, hosszú támadásokat vezetett - mint a múlt héten -, hanem gyors akciók végén is eredményes volt. Sokáig szoros volt az állás, felváltva vezettek a csapatok, majd Momir Ilic vezetőedző időkérését követően Rodrigo Corrales védéseire alapozva a Veszprém lendületbe került, és tíz perc alatt egy 8-0-s sorozattal elhúzott ellenfelétől.
A szünetben öt találattal vezettek a házigazdák, de a második félidő elején nem tudták növelni előnyüket: elsősorban védekezésben voltak problémáik, amit ellenfelük nem mindig tudott kihasználni, így számottevően nem változott a különbség. A veszprémi szélsők hatékonyan lőttek, ezt kihasználva egyre többször kaptak labdát, és vezérletükkel ismét produkált egy remek, 7-2-es szériát csapatuk, amely ekkor már 34-25-re vezetett, és végül magabiztosan győzött.
A hazaiaknál Gasper Marguc kilenc, Rasmus Lauge Schmidt öt gólig jutott, a vendégeknél Vyacheslav Bohan nyolc alkalommal talált be. Corrales 12 védéssel járult hozzá a sikerhez.
A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Veszprémnek két vereség mellett ez volt a kilencedik győzelme.
Az öt sikerrel és három vereséggel álló Veszprém egy hét múlva a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja a BL csoportkörében.
Kézilabda
Két hónapig nem számíthat irányítójára a Veszprém
02/12/2021 11:51
Kézilabda
Egy hónapig nem kézilabdázhat a Veszprém világ- és Európa-bajnok csapatkapitánya
29/10/2021 13:39