Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Quintana mégsem indul a Vueltán!

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/08/2022 - 13:49 GMT+2

Nairo Quintana nem lesz ott a pénteken rajtoló Vueltán, a kolumbiai versenyző a CAS-hoz fordul a tramadol-ügye miatt.

Nairo Quintana

Fotó: Getty Images

Nairo Quintana visszalépett a pénteken rajtoló Vueltától, és fellebbez a Tour de France-ról történt utólagos kizárása ellen.
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdán jelentette be, hogy az összettben a 6.helyen záró Nairo Quintana két Tour de France-on adott mintájában (7. és a 11. szakasz utáni tesztekről van szó), tramadolt mutattak ki. A szintetikus fájdalomcsillapító szer verseny közbeni alkalmazása 2019 márciusa 1-e óta tilos az UCI egészségügyi szabályozata szerint, ugyanakkor nem minősül doppingvétésgének, így Quintana rajthoz állhatott volna a pénteken rajtoló spanyol körversenyen.
„Sosem tudtam ilyen szerről, és sosem szedtem ilyesmit. Az ügyvédeimmel fellebbezést nyújtunk be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz. Jelen helyzetben a fejem és a testem sincs olyan állapotban, hogy induljak a Vueltán” - közölte az Arkéa-Samsic versenyzője, aki 6. helyen zárt az idei Tour de France-t.
Az UCI közlése szerint egy tramadol kimutatására létrehozott program keretében 120 úgynevezett száraz vérmintát vettek le a Touron, az akciónak pedig Nairo Quintana az első "áldozata".
forrás: részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés