Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egan Bernal: „Nagy célom a Vuelta-győzelem”

Bodnár Gergő

Publikálva 13/08/2021 - 16:44 GMT+2

Tizenhárom év után Bernal lehet az első, aki megcsinálja a Giro-Vuelta duplát.

Egan Bernal

Fotó: AFP

Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador, Vincenzo Nibali és Chris Froome. Mindössze ők heten voltak képesek arra, hogy valamennyi háromhetest megnyerjék pályafutásuk során. Szeptember 5-én hozzájuk csatlakozhat Egan Bernal, akinek már csak a Vuelta hiányzik a gyűjteményéből.
De mit várhatunk a kolumbiai versenyzőtől azok után, hogy egy évben soha nem ment két nagy kört, a háta még mindig nem 100%-os, ráadásul ott van mellette az idei Tour harmadik helyezettje, Richard Carapaz, valamint Adam Yates?
"Ez az első alkalom, hogy egy év alatt két Grand Touron veszek részt, így nem tudom megjósolni, hogyan reagál majd a testem a terhelésre” - mondta Bernal, aki a 2008-as Contador után az első kerékpáros lehet, aki egy éven belül megcsinálja a Giro-Vuelta duplát.
„Most úgy érzem, hogy rendben vagyok, de ez nem jelent semmit. Amúgy sem szeretnék túl nagy nyomást helyezni magamra, úgy vagyok vele, hogy feleslegesen nem izgulok semmin, ami jön, azt elfogadom. Ettől még igaz, hogy nagy célom a Vuelta-győzelem, szóval, amennyiben lesz erőm, természetesen megpróbálom megnyerni a versenyt.”
Bernal a Giro-győzelem után egy hetet karanténban töltött a pozitív koronavírus-tesztje miatt, majd hazautazott Kolumbiába, és a San Sebastian-i egynaposon tért vissza a mezőnybe.
picture

Egan Bernal gana la 16ª etapa del Giro de Italia 2021, vestido de rosa

Fotó: Getty Images

„A hátam néha zavar, idén még biztosan nem fog teljesen rendbe jönni. A formám egész jó, a felkészülésem rendben volt, az egy hét karantén nem nagyon vetett vissza. Menet közben látom majd igazán, mire lehetek képes, de az jó, hogy ilyen erős sorunk van.
Jöhetnénk itt hangzatos nyilatkozatokkal, hogy itt meg ott fogunk támadni, de úgyis minden a lábaktól függ. Én annyit szeretnék, hogy csapaton belül legyünk őszinték egymással, és akkor semmi bajunk nem lehet
– mondta Bernal, aki azt is elismerte, hogy a két időfutam miatt biztosan némi hátrányban lesznek a friss olimpiai bajnok Roglic-hoz képest.
Amikor pedig arról kérdezték, hogy szerinte ki a Vuelta fő esélyese, ennyit válaszolt:
„Tényleg fogalmam sincs. De nem hiszem, hogy ez a verseny kizárólag Roglic és az én párharcomról szólna. A szezon végén vagyunk, bárkit megcsaphat a hőség, vagy kiszórhat a szél, egy dologban viszont majdnem biztos vagyok: a szurkolók jól fognak szórakozni.”
Forrás: Cyclingnews
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés