Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Egy dolgot sajnálok, hogy Pogačar itt volt a mezőnyben”

Bodnár Gergő

Frissítve 25/03/2024 - 10:25 GMT+1

Landa és Bernal nagyot ment a vasárnap befejeződött Katalán körversenyen, de Tadej Pogačarnak köszönhetően esélyük sem lehetett a győzelemre. Az UAE Emirates versenyzője hétből négy szakaszt, és a négyből három trikót elvitt, úgy és akkor nyert, amikor csak akart, még a barcelonai befutót is behúzta, és majdnem 4 perces előnnyel győzött összetettben.

Valter Attila nagyot küzdött a kedvenc katalán szakaszán, de Pogacaré lett a záró nap

Gondoljunk bele, milyen jó meccs lehetett volna. A 2015-ös önmagát idéző Mikel Landa, egy évek óta nem látott arcát mutató Egan Bernal, kiegészítve a Vlasov-Más kettőssel.
Könnyen lehet, hogy az egész szezon egyik legélvezetesebb egyhetesét hozták volna össze, ha a győzelemért mehetnek. De erre nem volt esélyük, Tadej Pogačarnak köszönhetően.
Az UAE Emirates versenyzője hétből négy szakaszt, és a négyből három trikót elvitt, úgy és akkor nyert, amikor csak akart, még a barcelonai befutót is behúzta. Akárcsak a Strade Bianchén, ismét nagyon megverte a mezőnyt.
Majdnem 4 perccel zárt Landa előtt összetettben, ez a naptárban szereplő 7 nagy egyhetest figyelembe véve 31 éve nem látott fölényt jelent. Utoljára az 1993-as Dauphinén volt ilyen sima győzelem, amikor Laurent Dufaux kereken 3 perccel nyerte az összetettet.
"Így kezdeni a szezont igazán fantasztikus, főleg azok után, hogy tavaly a Liége-n történt bukásom miatt nem volt teljesen sikeres a tavaszom” - mondta Pogačar.
„Ez a győzelem nagy önbizalmat ad, azt látom, hogy rendben lesz a formám. Tényleg jó úton haladok a Giro d'Italia és a Tour de France felé."
Utóbbi mondatából akár azt is kiolvashatjuk, hogy a Katalán körön még nem ment a maximumon, ami valahol egészen félelmetes. Persze, ezen a versenyen sem volt ott a Vingegaard-Evenepoel-Roglič hármas, de ettől még Pogačar dominanciája elég demoralizáló.
"Kemény hat nap után is frissnek meg erősnek éreztem magam a barcelonai szakaszon, amit végig kontrolláltunk. És ezen a pályán nem könnyű mindent irányítani. Az egész héten jól éreztem magam, de nem csak én, az egész csapat megmutatta, hogy jó úton járunk. Nagyon boldog vagyok, és ez néha fontosabb, mint amit a számok mutatnak.”
Pogačar az 1998-as Cipollini után az első versenyző, aki nagy egyhetesen 4 szakaszt tudott nyerni, csak ő most bónuszként az összetett mellett a pontversenyt és a hegyi trikót is behúzta.
picture

Tadej Pogačar, Landa Meana, Egan Bernal - Fotó: twitter.com/VoltaCatalunya

Fotó: Twitter

Ha megnézzük, mit hozott össze többnapos versenyen az elmúlt négy év során, a 2020-as Dauphinéig kell visszamennünk az időben, hogy olyan eredményt találjunk, ahol nem volt dobogós. Azóta Pogačarnak sorozatban 14 olyan egyhetese vagy Grand Tourja volt, amikor a Top 3-ban zárt.
Miközben az UAE Emirates versenyzője megint nagyon megverte a mezőnyt, alig beszélünk a régi önmagát idéző Mikel Landáról, aki az első olyan versenyén, ahol mehetett magáért, rögtön elhozta a 2. helyet összetettben. Egan Bernal pedig a 2021-ben megnyert Giro óta nem volt összetett dobogón.
„Kicsit magamat is megleptem, mivel a rajt előtt nem volt különösebb elvárásom magammal szemben. Úgy voltam vele, hogy majd menet közben kiderül, mire lehetek képes” – mondta Landa.
„Ehhez képest minden nap jól esett, nagyon régen, szerintem a 2015-ös szezon óta nem éreztem magam ilyen erősnek. Egy dolgot sajnálok, hogy itt volt Pogačar és esély sem volt a győzelemre.”
(Forrás: AS, Cyclingnews)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés