Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglic félig már pirosban, Higuita a nap hőse

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/09/2019 - 18:51 GMT+2

Higuita szökésből nyert, Roglic-al ma sem bírtak az ellenfelek.

Fotó: Eurosport

Rogliccsal ma sem lehetett mit kezdeni, igaz Valverde nem is igazán próbálkozott. Lopez ellenben kellően aktív volt, és ő le is szakította Pogacart, aminek fehér trikó lett az eredménye. Az EF-es Higuita szökésből nyert, Quintana kapott egy keveset, így ismét Valverde áll a második helyen. 

Ez történt
A szintrajz és a hegyek nehézsége alapján a mai egyértelműen az utolsó előtti lehetőség volt arra, hogy megváltozzon az összetett. Arra a kérdésre az utolsó emelkedőn viszonylag gyorsan választ kaptunk, hogy mi lesz Quintanával, aki simán leszakadt a piros trikós csoportjáról. Szóval hiába a tegnapi szakasz, továbbra sem mondható kiegyensúlyozottnak, hisz Lopez támadásait nem tudta átvenni, de mindez igaz volt Pogacarra is.
Lopez nagyon sokat vállalt, de neki mennie kellett, hisz dobogóban és fehér trikóban gondolkozott. A tízes kapuhoz érve a szökésben tekerő Higuitának  40 másodperc volt az előnye a nagy négyes (Roglic, Valverde, Lopez, Majka) előtt. Mögöttük jött nagyjából ekkora lemaradással Pogacar és Quintana. 
Ők ketten kaptak egy keveset a hosszú lejtmenet során, Sergio Higuita viszont tartotta az előnyét, így a GT-újonc kolumbiai versenyző elvitte a szakaszt, Roglic pedig végül centikkel megelőzte a sprintben Valverdét. Vagyis nemhogy leszakítani nem lehetett, hanem két másodpercet még adott is a legfőbb üldözőjének. 
Quintana és Pogacar 59 másodperc hátránnyal jött meg, vagyis Quintana bukta a második helyet, Lopez pedig visszaszerezte a fehér trikót.
A 18. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása:  ITT
A szakaszgyőztes - Sergio Higuita (EF)Urant korán elvesztette a csapat, így házon belül elég gyorsan változott a stratégia. Maradtak a szökések, és Higuita, aki ma minden idők legfiatalabb kolumbiai GT-szakaszgyőztese lett. Kellett ez a mai nap az EF-nek, hisz idén még nem nyertek háromhetesen, sőt, WT-győzelmük is csak négy volt.
A nap száma - 2.50
Ekkora előnnyel vezet Roglic összetettben Valverde előtt, és már csak 3 szakasz van hátra.
A nap mondása
"Ez nekem egy tökéletes szakasz volt, egyszerűen ott kellett lennem a szökésben." (Sergio Higuita)
Ez jön
Pénteken Toledóba érkezik a mezőny, az utolsó majdnem 1.5 kilométer emelkedik, ennek ellenére van esély arra, hogy Bennették harcoljanak a győzelemért.
A 19. szakasz szintrajza: ITT
TV: 15.00 - Eurosport 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés