Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Roglic bukott, a Movistar támadott, de az összetett nem változott

Eurosport
Eurosport

Publikálva 13/09/2019 - 18:14 GMT+2

Roglic bukott, a Movistar tempót ment, majd látványosan megállt. A szlovén versenyző megtartotta a piros trikót, de nem volt könnyű napja.

Fotó: Eurosport

Ma is kiderült, a Vueltának majd csak Madridban lesz vége. Hatvannal a befutó előtt Roglic belekeveredett egy bukásba, a Movistar tempót ment, és egy perccel le is szakította a piros trikóst. A spanyol csapat végül látványosan megállt, igy Roglic és Lopez is fel tudott érni. A szakaszt Cavagna nyerte szökésből.


Ez történt
Sprint vagy szökés? Esetleg megint bekavar az oldalszél? Egy biztos, Roglicék nem bíztak semmit a véletlenre és végig elől töltötték a napot. Nehogy úgy járjanak, mint 2 szakasszal korábban, amikor Quintana tudott némileg váratlanul ellépni tőlük.
A szökéstől mondjuk most nem kellett félniük, hisz az elmenésben tekerő 10 fő közül az AG2R-ben tekerő Dillier állt a legjobban, de neki is 2 óra 56 perc volt a hátránya. A szakadó eső viszont nehézzé, és kellően koncentrálóssá tette a napot.
Hatvannal a vég előtt jött is a baj, Roglic a csapatával együtt belekeveredett egy komolyabb bukásba, melynek eredményeként a hatalmasat eső Tony Martin fel is adta a Vueltát. 
Nem sokkal később a Movistar állt a mezőny élére, és elkezdett egy igen komoly tempót diktálni, hisz a piros trikós mellett Miguel Angel Lopez is lemaradt a bukás miatt. Már egy perccel is mentek Roglicék előtt, amikor 10 kilométer után a spanyol csapat látványosan megállt, így idővel mindenki fel tudott érni.
Érdekes szitu volt, de végül nem lett komolyabb botrány a Movistar akciójából. Roglic megtartotta a piros trikót, már csak a szombati napot kell túlélnie és megvan az összetett győzelem.
A 19. szakasz végeredménye: ITT
Az összetett állása: ITT
A szakaszgyőztes - Remi Cavagna (Quick-Step)Amikor mindenki a legutóbbi toledói befutót megnyerő Gilbertre vagy Stybarra számított, erre jött Cavagna és szökésből elvitte a napot. A második háromhetesén, rögtön megszerezte az első győzelmét. Tett érte, hisz 600 kilométert töltött szökésben.
A nap száma -  61
Ennyi győzedelemnél jár ebben az idényben a Quick-Step. Tavaly összesen 73-ig jutottak.
A nap mondása
"Nem tudom, mi történt pontosan, én szerencsére gyorsan kaptam egy új kerékpárt és fel tudtam érni. Ez volt a legfontosabb." (Primoz Roglic)
Ez jön
A mindent eldöntő utolsó előtti szakasz, ahol sok minden lesz, csak sík út nem. 190 kilométer a táv, összesen hat hegy vár a mezőnyre, ha Roglic ezt a napot nagyobb gond nélkül lehozza, megvan a piros trikó.
A 20. szakasz szintrajza: ITT
TV: 12.00 - Eurosport 
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés