Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ewan mellett Froome is ott lesz a Tour de Hongrie-n!

Eurosport Magyarország

Publikálva 19/04/2023 - 19:18 GMT+2

A sprinter Caleb Ewan mellett, várhatóan a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome is ott lesz a május 10-én rajtoló magyar körversenyen. A mezőny már végleges, az idei Tour de Hongrie-n a magyar válogatott és az Epronex mellett, többek között 9 World Tour csapat áll rajthoz.

Christopher Froome

Fotó: AFP

Kilenc World Tour csapat, további 9 ProTeam, 3 konti sor, valamint a magyar válogatott lesz ott a május 10-én rajtoló Tour de Hongrie-n!
Bár eddig még természetesen még egyik csapat névsora sem tekinthető hivatalosnak, de a Lotto előzetes keretébe bekerült az ötszörös Giro és Tour-szakaszgyőztes Caleb Ewan, az Israel csapatában pedig Jakob Fuglsang mellett ott lesz a Tour de France-t korábban négy alkalommal is megnyerő Chris Froome.
A 37 éves brit versenyző legutóbb elég régen, a februári ruandai körön volt ott a mezőnyben, azóta sehol nem állt rajthoz. Froome a tervek szerint a TdH előtt még a romandiai körversenyen is részt vesz.
"Ez annyira meglepő fejlemény, hogy nem is készültünk rá. Évek óta próbálunk a sprinterek számára ideális útvonalat kialakítani, épp ezért tavaly már itt járt Dylan Groenewegen és Fabio Jakobsen, idén pedig mellettük indul az ausztrál Caleb Ewan is. Már az ő érkezésének hírétől is leesett az állunk egy napja, erre most beesett Froome nevezése" - mondta az MTI -nek Eisenkrammer Károly, a TdH főszervezője.
"Tavaly Jakobsen tudott nagyot menni és két szakaszt nyerni nálunk egy komoly sérülésből felépülve. Ha hasonló történne Froome-mal, hogy hullámvölgyből visszatérve megnyerné a Tour de Hongrie-t, annak komoly híre lenne. Márpedig ez neki való terep, komoly emelkedőkkel" - nyilatkozta Eisenkrammer Károly.
A május 10-14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó magyar körversenyt 22 csapat részvételével rendezik meg.
A World Tour sorok közül a Team Jayco AlUla, a Bora, a DSM , az Alpecin-Deceuninck, a Trek-Segafredo, az UAE Emirates, a Soudal Quick-Step, a Bahrain, valamint az INEOS Grenadiers indulása biztos.
picture

Caleb Ewan

Fotó: AFP

Fontos kiemelni, hogy 4 év után először lesz ismét magyar kontinentális csapat a mezőnyben. Az Epronex-Hungary 2016 és 2017 után harmadszor szerepelhet a TdH-n, legutóbb pedig 2019-ben a Pannon csapata volt ott magyar konti sorként a mezőnyben.
Májusban az Epronex és a magyar válogatott hatosa mellett, várhatóan Peák Barnabás (Human Powered Health), Kusztor Péter (Team Novo Nordisk), Dina Marci (ATT Investments), Lepold Zoltán és Móré-Gosselin Olivier (Sofer-Savini Due) is rajthoz áll a magyar körön, melynek összes szakaszát élőben közvetítjük az eurosport.hu-n, illetve az Eurosport Applikációban.
A Tour de Hongrie-ról pedig a verseny ideje alatt, minden este 1 órás összefoglalót is láthattok az Eurosporton.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés