Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Froome mégsem indul a Tour de Hongrie-n

Bodnár Gergő

Frissítve 06/05/2023 - 16:48 GMT+2

Chris Froome sérülés miatt lemarad a május 10-én rajtoló Tour de Hongrie-ról, csapata, az Israel-Premier Tech legfrissebb rajtlistáján Reto Hollenstein került be a négyszeres Tour de France-győztes helyére. De más csapatoknál is történtek változások: a Quick-Stepnél Knox helyét Masnada, a Bahrainnél pedig Johan Price-Pejtersent, Hermann Pernsteiner váltja.

Christopher Froome

Fotó: AFP

Bár az előzetes rajtlistán még ott volt, Chris Froome végül sérülés miatt nem indul a szerdán kezdődő Tour de Hongrie-n.
Az Israel versenyzője a Tour de Romandie-ra való felkészülése során összeszedett kisebb sérülése miatt nem áll készen a magyar körre.
Egan Bernal viszont ott lesz a Tour de Hongrie-n, vagyis egy korábbi Tour de France-győztessel biztosan találkozhatunk.
Az Israel mellett más soroknál is történtek változások: a Soudal Quick-Stepnél James Knox helyét Fausto Masnada veszi át, a Bahrainnél Johan Price-Pejtersent Hermann Pernsteiner váltja, a Bora pedig kettőt is cserélt, Sam Bennett indulása nincs veszélyben, de Jordi Meeus és Ben Zwiehoff kikerült a csapatból, az ő helyüket Shane Archbold illetve Matteo Fabbro veszi át.
Az viszont biztos, hogy a sztársprinterek közül Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Sam Bennett és Caleb Ewan ott van a rajtlistán.
A mezőny egyébként rajtuk kívül is kifejezetten erős, hisz az Ineos a korábban öt Giro-szakaszt nyerő Elia Vivianit is elhozza, az UAE Emiratesben pedig ott lesz a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Matteo Trentin.
A Bora vonatában pedig az a korábbi Vuelta-szakaszgyőztes Danny van Poppel kap szerepet, aki talán 2 éve még simán kiemelt ember lett volna a sprintekben.
A 2021-es Tour de Hongrie zöld trikósa, Jakub Mareczko szintén indul, de láthatjuk a Bahrain kapitányaként Phil Bauhaust (ő 2020-ban nyerte a pontversenyt), és az idei Milánó-Torinót behúzó Arvid de Kleijnt is, illetve azt a Matteo Moschettit, aki még 2018-ban a Polartec-Kometa színeiben nyert szakaszt a TdH-n.
picture

Fabio Jakobsen

Fotó: AFP

Chris Froome tehát kihagyja a versenyt, de azért nagy nevekben nem lesz hiány.
A 2023-as Tour de Hongrie kedden, a keszthelyi csapatbemutatóval indul, szerdán pedig Szentgotthárdon rendezik az első, várhatóan mezőnyhajrás szakaszt.
A magyar kört május 10-től az Eurosport.hu-n és az Eurosport Applikációban élőben, magyar kommentárral közvetítjük, minden este 20 órától pedig 1 órás összefoglalót láthattok az Eurosport 1-en.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés