Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gesink: „Szép történet lenne, ha Roglič az eligazolása után nyerne Tourt”

Bodnár Gergő

Frissítve 08/12/2023 - 10:01 GMT+1

Robert Gesink nyolc éven át volt Primož Roglič csapattársa, jövőre már ellenfelek lesznek, de ennek ellenére a benne élő kerékpárrajongó tud szurkolni azért, hogy a szlovén versenyző megnyerje a Tour de France-t. Gesink szerint azzal, hogy Roglič a Borához került, a semleges szurkolók jártak a legjobban.

Robert Gesink: Mosolyogni sem volt erőm a célban, annyira elfáradtam

Ha valaki, Robert Gesink tökéletesen ismeri a Jumbo-Vismánál nyolc szezon alatt 74 győzelmet szerző Primož Rogličot.
Hosszú éveken keresztül voltak csapattársak, a 2016-os érkezése óta Roglič négy Grand Tourt, Tirrenót, Párizs-Nizzát, Dauphinét, Baszk és Katalán kört illetve Romandiát nyert, azaz szinte az összes nagy többnapost behúzta. Csak egy verseny hiányzik a gyűjteményből: a Tour de France.
Épp ezért távozott a Jumbo-Vismától és igazolt a Borához. Bár jövőre már ellenfelek lesznek, Gesink szerint szép történet lenne, ha Roglič pont most, a csapatváltás után nyerné meg álmai versenyét.
„Primož a többnapos versenyek közül szinte mindent megnyert már pályafutása során, kivéve a Tour de France-t. Az ő fejével gondolkodva tulajdonképpen logikus, hogy még két évig mindent bele akar adni, hogy megszerezze a sárga trikót” – mondta Gesink, aki 8 szezonon keresztül volt a szlovén versenyző csapattársa a Jumbónál.
„Ha hagyom, hogy a bennem élő kerékpárrajongó beszéljen, akkor csak remélni tudom, hogy sikerrel jár. Milyen csodálatos történet lenne, ha ennyi év után, ilyen sok komoly győzelemmel a háta mögött, végre megcsinálná a Tourt.”
Azt persze a következő idény végén visszavonuló Gesink is elismerte, hogy Roglič eligazolása a lehető legnagyobb veszteség a csapat számára.
Primož egyike annak a négy versenyzőnek, aki garanciát jelent arra, hogy többnapost fog neked nyerni.
„Érdekes lett volna, ha tényleg megszerezzük Evenepoelt a fúzió miatt, hisz a csapat két ilyen típusú összetett menőt szeretett volna, de ez végül nem jött össze. Az idő majd eldönti, hogy Roglič nélkül is tudunk-e nagy körversenyt nyerni.”
picture

Balról jobbra: Dylan Van Baarle, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic és Robert Gesink

Fotó: AFP

Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy Sepp Kuss azért még ott van a csapatban, és már azt is tudjuk, hogy jövőre Tour-Vuelta duplára készül. Előbbi versenyen nyilván segítő lenne Vingegaard mögött, a Vueltán viszont első számú emberként indulhatna.
Egy biztos, a 2024-es Touron Jonas Vingegaard-nak nem csak Tadej Pogačarra, hanem már a Boránál tekerő Primož Rogličra is figyelnie kell.
„Nincs még egy annyira tudatos versenyző a mezőnyben, mint ő, ráadásul a Boránál egy nagyon erős segítőszemélyzet veszi majd körbe” – mondta Gesink.
„Primož nem mellesleg kellő tapasztalattal is rendelkezik, tudja mit miért csinál. Furcsa lesz ellene versenyezni, bár abban biztos vagyok, hogy mi a saját taktikánkat fogjuk követni, és nem másra próbálunk reagálni. Érdekes nyarunk lesz, az biztos. Ennek a csapatváltásnak szerintem a semleges szurkolók a legnagyobb nyertesei.”
Elindult az ES Bringa YouTube-csatornája! Keressetek minket a legnagyobb videómegosztón podcastekért és egyéb videós tartalmakért!

forrás: Wielerflits

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés