Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lefevere: „Még nem tudjuk, mire mehet Evenepoel a Touron Vingegaard-ék ellen”

Szabó Bence

Frissítve 04/11/2023 - 19:16 GMT+1

Remco Evenepoel idén is a Soudal - Quick-Step csapatának legsikeresebb versenyzője volt, de sem a Girón, sem a Vueltán nem tudott az összetettért harcolva végigmenni. Patrick Lefevere szerint ennek különböző okai voltak, így viszont jövőre a Tour de France-on kell kideríteni, mire mehet a legjobbak ellen. A belga csapatvezető emellett a Jumbóval való összeolvadás tervéről is elmondta a véleményét.

Amire senki nem számított, Evenepoel korán leszakadt a Vuelta királyszakaszán

Patrick Lefevere lényegében megerősítette, hogy Evenepoelt a Touron látjuk jövőre, a dupla pedig nincs tervben.
Hosszútávú szerződés a Soudallal, mint szponzor, mégis bizonytalan anyagi helyzet, ami miatt még a Jumbo-Vismával való összeolvadás is komolyan felmerült. Szokás szerint rengeteg, szám szerint 55 győzelem, de a megszokottnál gyengébb teljesítmény a klasszikusokon. És persze Remco Evenepoel, aki folyton a középpontban volt.
Nyugodtan mondhatjuk, hogy Patrick Lefevere és a Quick-Step számára 2023 megint eseménydús év volt.
Lefevere nemrég a belga sajtónak értékelte a csapat évét, kezdve a legeredményesebb versenyző, vagyis Evenepoel szezonjával. Ez még a mindig szigorú csapatfőnök szerint sem hagyott sok kívánnivalót maga után.
„Világbajnok lett időfutamban és belga bajnok országúton, miközben nyert Liège-Bastogne-Liège-t és San Sebastiant. A Girón is vezetett, amíg fel nem kellett adnia Covid miatt. Szerintem a betegség nélkül jól ment volna, tényleg csúcsformában volt.”
Tízből nyolcast adnék a szezonjára.
Minden jó eredmény ellenére azért Evenepoel idényének is megvoltak a nehéz pillanatai. Ilyen volt a Vuelta 13. szakasza, ahol a belga 27 percet kapott és teljesen elszállt összetettben. Levefere szerint az esetnek több dolog állt a hátterében, a történtek pedig elsősorban a jövőre nézve szerencsétlenek a csapat és a versenyző számára.
„Remco sokat versenyzett idén és valószínűleg nem kapott elég időt, hogy felépüljön a Covid-fertőzéséből. Talán inkább a Belga körön kellett volna újrakezdenie, nem a sokkal nehezebb Svájci körön.”
picture

Remco Evenepoel

Fotó: AFP

„Ennek az eredménye, hogy még mindig nem tudjuk, mi lehet a pontos szintje a Tour de France-on az olyanok ellen mint Vingegaard és Pogacar. Szerettük volna a Girón kipróbálni őt, mielőtt belevágunk a Tourba, de az idei problémák miatt egyből ott kell majd felfedeznünk ezeket a dolgokat.”
Ezzel Lefevere lényegében meg is erősítette, hogy Evenepoel jövőre a Tourral tervez, de elmondta azt is, hogy a Giro-Tour dupla gondolatát nem tartják jó ötletnek a csapaton belül.
A szezon másik fő sztorija egyértelműen a Quick-Step és a Jumbo lehetséges egyesülése volt. Ezt végül nagyjából két hét pletykaáradat után cáfolták, ami mindenki számára nehéz időszak volt a csapatnál.
„Nem voltam boldog, főleg a versenyzők és a stábtagok miatt, akik a csapatnál vannak. Ezek az emberek mind jogos kérdéseket tettek fel, én pedig mindent megtettem volna, hogy ne hagyjam őket cserben.”
Lefevere szerint viszont meg volt kötve a keze.
„Ha a többség tulajdonos (Zdenek Bakala - a szerk.) el akarja adni a csapatot, nem tehetsz semmit. Amikor a két csapat főnökei találkoztak, én azt javasoltam, várjunk 2025-ig, ők viszont gyorsan akartak lépni.”
Az egyesülés végül nem jött össze, a más megoldást találó Vismával pedig már nem is fog. Ez viszont nem jelenti, hogy a jövőben nem lesznek más jelentkezők.
Ki zárja ki azt, hogy a szaúdiak érintettek lesznek? Sokat kritizálják őket, de úgy tudom, ők rendezik majd a 2034-es foci világbajnokságot is. Mindig azt mondom, hogy a pénznek nincsen szaga.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés