Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vingegaard: Szerintem Roglič tényleg megnyerheti a Tourt

Nagy Benjámin

Frissítve 28/12/2023 - 19:46 GMT+1

Exkluzív nyilatkozatot adott a WielerFlitsnek Jonas Vingegaard. A Visma kétszeres Tour de France-győztesétől azt kérte a holland lap, hogy beszéljen arról a Primož Rogličról, aki eddig a csapattársa volt, mostantól viszont a riválisa lesz, egyben nevezze meg a legnagyobb ellenfeleit a 2024-es Tour szempontjából.

A Jumbo-Visma mindent vitt, Kuss mögött Roglič és Vingegaard a dobogón - összefoglaló

Vingegaard nem kerülte ki a kérdést, és a tőle megszokott őszinteséggel beszélt a Rogličcsal kapcsolatos érzésekről, amiket egyelőre nem nagyon tud hova tenni.
"Nagyon furcsa lesz az egész. Primož nyolc évet töltött a csapatnál, így az én eddigi öt évem alatt is mindig itt volt. Ez olyan hosszú időnek számít, amit nem egyszerű a helyén kezelni. Tényleg nagyon nagy változás lesz mindenki számára, hogy csapattársból hirtelen az egyik legnagyobb ellenféllé válik."
A Borához igazoló szlovén eleinte egyfajta mentorként segített a dánnak, aki aztán túlnőtte őt – talán ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy távozzon a Vismától.
„Mindig együtt tekertünk, együtt helyezkedtünk, amikor egy versenyen indultunk. Folyton segített nekem mindenben, mostantól pedig más szemszögből kell megtapasztalnom olyan dolgokat, amikre még nem jöttem rá a sportban. Ez még őrültebbé teszi, hogy ellene fogok versenyezni."
Vingegaard tudja, hogy Roglič nagyon veszélyes lehet rájuk nézve.
"Hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy tudja, miben vagyunk jók. Mi is ismerjük az ő erősségeit, de ezekből olyan sok van neki, hogy nehéz lenne mindet felsorolni. Primož nagyon jó, kemény versenyző, mindenekelőtt viszont mentálisan szupererős. Pontosan tudom, hogy mire képes. Nagyon oda kell rá figyelnünk, mert szerintem tényleg megnyerheti a Tourt. Már 2020-ban is közel volt hozzá.”
Rogličon kívül még két versenyzőt emelt ki Vingegaard a legnagyobb ellenfelek közül.
„Jövő nyáron Primožzsal és velem együtt négyen leszünk, akik jó eséllyel indulunk a Tour-győzelemre: Tadejre és Remcóra gondolok még. Nagyon jó tervet kell készítenünk ahhoz, hogy újra elhozzuk a sárgát Párizsból. Akarom mondani Nizzából.”
A jövő évi Tour de France június 29-től július 21-ig tart.
Forrás: WielerFlits

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés