Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Ez nem az én gondom" - Almeida is megy a Tourra, brutális sorral készül az UAE

Nagy Benjámin

Frissítve 13/01/2024 - 09:44 GMT+1

Úgy tűnik, már most teljes az UAE kerete az idei Tour de France-ra, ugyanis João Almeida bejelentette: ő is indul nyáron Franciaországban. A többi pedig legyen a csapat gondja.

Almeida első szakaszát nyerte háromhetesen, Roglič kapott a Monte Bondonén

Tadej Pogačar, João Almeida, Adam Yates, Marc Soler, Juan Ayuso, Pavel Sivakov, Tim Wellens, Nils Politt.
Ezzel az elég erősnek tűnő nyolcassal támad a tervek szerint idén az UAE a Touron. A céljuk egyértelmű: megállítani Jonas Vingegaard és a Visma fölényét, ehhez pedig mindent, és valóban mindent feláldoznak.
De hogyan tudja ösztönözni a csapat az Almeida, Yates, Soler, Ayuso, Sivakov ötös arra, hogy beálljanak Pogačar mögé, és feláldozzák a saját adódó lehetőségeiket?
Almeidát ez nem nagyon érdekli, szerinte ez legyen a sportigazgatók feladata. A 25 éves portugál a csapat spanyolországi edzőtáborában nyilatkozott a GCN-nek.
"Szerintem addig, amíg mindannyian egy oldalon állunk, nagyon-nagyon jól működhet az egész. Viszont ha bármelyikünkben megtörne valami és nem lenne egy hullámhosszon a többiekkel, akkor bajban lehetünk. A csapatvezetés feladata lesz, hogy ezt irányítsák, én a saját dolgomat fogom csinálni, mert arra nincs ráhatásom, hogy mások mit csinálnak."
Ez is érdekelhet:
Rákérdeztek nála, hogy beszéltek-e már a csapattal a taktikáról. Almeida félig-meddig nevetve válaszolt:
"Eddig nem. Ez nem az én gondom!"
Almeida tavaly 3. lett a Girón, szakaszt nyert, így úgy érzi, készen áll élete első Tourjára. A csapat pedig hallgatott rá.
"Igen, Sivakovhoz hasonlóan nekem is az volt a döntésem, hogy indulni akarok a Touron. Egy ideje üldöztem a dobogót valamelyik háromhetesen, és mindenképpen el akartam érni, mielőtt a Tourra fókuszálok. Most lapoztam egyet magamban, jöhet a nagyobb kihívás."
picture

Almeida első szakaszát nyerte háromhetesen, Roglič kapott a Monte Bondonén

Logikus lépésnek tűnik, de vajon mire lehet képes majd?
"Ha a csapattársaim jobbak lesznek nálam, akkor én megpróbálok segíteni nekik. Tadejjel és a többiekkel meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, de csúcsformában szeretnék lenni, semmi több. Örülök annak is, ha "csak" segíteni tudok, egyáltalán nem zavar."
A tavasza ennek megfelelően alakul, ott lesz például az ardenneki egynaposokon is.
"Az Algarvét, a Párizs-Nizzát, a katalán kört, az Amstelt, a Flèche-t, a Liège-t és a svájci kört tervezem a Tour előtt. Sok versenynek hangzik, de kell, hogy lássam, milyen vagyok. Nem tudom ugyanazt teljesíteni az edzésen, mint a versenyeken, én ilyen típusnak tartom magam."
A tervei nem csak idénre szólnak - picit már előre is tekint, hiszen szeretne kipipálni néhány célt a következő néhány évben.
„Ha sikerülne egy szakaszt nyernem a Touron, nagy álmom válna valóra, és egy dobogós hely is csodálatos lenne. Persze jó lenne úgy visszavonulni majd egyszer, hogy összejött egy Grand Tour-győzelem, de rövidebb távon abban is gondolkozom, hogy valamelyik nagy egyhetesen nyerni tudjak. Ha ez sikerül, már boldog leszek."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés