Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Van der Poel: „Nekem nem fontos a zöld trikó, de szeretnék eljutni Párizsba”

Bodnár Gergő

Frissítve 06/06/2023 - 10:38 GMT+2

Mathieu van der Poel a Tourra készülő nagy nevekkel ellentétben nem a Dauphinét vagy a svájci körversenyt, hanem a Dwars door het Hagelandot és a Baloise Belgium Tourt választotta felkészülésül. Meg a holland bajnokságot, ahol szintén ott lesz. Az Alpecin versenyzője idén szeretne végigmenni a Touron, ahol nem célja a pontverseny.

Nem okozott csalódást az Észak Pokla, minden idők leggyorsabb Paris-Roubaix-ját Van der Poel nyerte

Már két hónap telt el azóta, hogy Mathieu van der Poelt utoljára láttuk versenyezni. Akkor pont egy emlékezetes Roubaix-győzelemmel zárta le a tavaszát.
Azóta volt ideje a két nagy hobbijára, így sokat kávézott meg golfozott, a Lamborghini nagykövete lett, és nemrég teljesen letolta a haját.
A Tourra készülő nagy nevekkel ellentétben viszont nem a Dauphinét vagy a svájci körversenyt, hanem a Dwars door het Hagelandot és a Baloise Belgium Tourt választotta felkészülésül. Meg a holland bajnokságot, ahol szintén ott lesz.
"Egyszerűen jobban tetszenek ezek a versenyek, mint a svájci kör, ahol van két időfutam meg csomó hegy. Akkor már inkább próbálok szakaszt nyerni Belgiumban, minthogy Svájcban grupettózzak. Ráadásul nyáron a Tour meg a vb miatt nem nagyon leszek ilyen közel az otthonomhoz, szóval ez is szempont volt a tervezésnél.”

Kevesebb verseny, több edzés

Van der Poelnak eddig mindössze 13 versenynapja van, ami jóval kevesebb, mint az elmúlt két szezonban.
"A csapattal közösen úgy döntöttünk, hogy idén többet fektetünk a felkészülésbe. Kellenek az alapok egy olyan évben, amikor szeretném befejezni a Tourt, és jóval korábban lesz a világbajnokság. Így legalább ki leszek éhezve a versenyzésre, ami már most hiányzik. Ha bejön a dolog, akkor maradunk ennél a megközelítésnél, bár persze ez sem garancia semmire. Ha sokat kihagysz, majd a visszatérés után egyből elesel, akkor jó sokat készültél a semmiért.”

Nem fontos a zöld trikó

Miután 2021-ben szakaszt nyert és hat napig viselte a sárgát, Van der Poel tavaly feltűnően korán, már a 11. szakaszon kiszállt. Utólag elmondta, sok volt a Tour, a végig szökött Giro után, most viszont csak egy háromhetesen indul. Amit szeretne is befejezni.
picture

Mathieu van der Poel

Fotó: AFP

„A cél Párizs, szeretnék végigmenni a Touron. Már a baszk szakaszok elég kemények, szóval top forma kell a rajtra, aztán a Tour után egyből ott a vb. A zöld trikó viszont nem érdekel, ha erre csapatszinten rámegyünk, az Philipsen miatt lesz. Én pedig nagyon szívesen segítek neki.”
A Tour de France egyébként tartogat egy-két extrább napot számára, hisz a második hét végén, Van der Poel nagyszüleinek régióján halad át a mezőny. Lesz befutó Limoges-ban, a rajtvárosként funkcionáló Saint-Léonard-de-Noblat pedig azért érdekes, mivel a 2019-es halálig itt él Mathieu nagyapja, Raymond Poulidor.
"Különleges lesz abban a régióban versenyezni, gyerekkoromban sokat edzettem arrafelé. Ismerem az utakat, bár annak nincs sok realitása, hogy én megnyerem a Puy de Dôme-ot.”
Az viszont biztos, hogy a glasgow-i világbajnokság mezőnyversenye után egy héttel, Van der Poel a monti vb-n is ott lesz.
forrás: HLN.be
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés