Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nem szeretnék lemaradni a fiam születéséről” – Van Aert idő előtt kiszállhat a Tourról?

Bodnár Gergő

Frissítve 17/06/2023 - 12:32 GMT+2

Wout van Aert júliusban másodszor is apuka lesz, most még könnyen elképzelhető, hogy a kisfia pont a Tour de France alatt fog megszületni. A Jumbo-Visma versenyzője nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem szeretne lemaradni a nagy pillanatról, így ez akár azt is jelentheti, hogy Van Aert nem jut el Párizsig.

Ismét tarolt a Jumbo - Laporte és Van Aert egymást átölelve érkezett a célba

Elvileg nem lesz baj, ha kizárólag a sportszakmai szempontokat nézzük. Wout van Aert felesége a következő hónap végére lett kiírva, vagyis ha július 23-a után szül, akkor nincs veszélyben a Tour.
Ha előbb, akkor az a Jumbo-Visma szempontjából nézve némileg problémás lehet.
A most zajló svájci kör alatt ugyanis Van Aert elmondta, hogy nem szeretne lemaradni a második fia születéséről. Közben a Touron egy komplett csapat és a sárgára hajtó Jonas Vingegaard számol vele.
A belga versenyző már korábban is kijelentette, hogy idén nem a zöld trikó, hanem sokkal inkább a szakaszgyőzelmek érdeklik. De nem azért mondott nemet már jó előre a pontversenyre, mert július végén másodszor is apuka lesz.
„Nem áll szándékomban lemaradni a nagy pillanatról, szeretnék ott lenni a második fiam születésénél” – mondta Van Aert, aki ideális esetben július 23-ig lesz ott a Touron. Aztán jön a glasgow-i vb, melynek kapcsán a belga szövetségénél nyilván kellően rugalmasak.
„Akkor is indul a vb-n, ha az azelőtti napokban születik meg a kisfia. Erről már korábban is beszéltünk, teljesen rugalmasak és megértőek vagyunk” – jelezte Sven Vanthourenhout, a belga válogatott kapitánya.
Van Aert egyébként már télen is úgy nyilatkozott, hogy az idei Touron nem veszi célba a pontversenyt.
„Inkább a szakaszgyőzelmekre fogok koncentrálni és kinézek pár napot, ami feküdhet nekem. Élveztem a zöld trikóért zajló harcot, de a szakaszgyőzelmek valahogy jobban megmaradtak bennem. A Touron nem fogok részt venni a köztes sprintekben. Főleg azért, mert közvetlenül a Tour után jön a világbajnokság, és szeretnék újra időfutamot menni” – mondta Van Aert.
picture

Van Aert és Van der Poel

Fotó: AFP

„Lehet, hogy a tavalyi zöld trikóm kívülről könnyűnek tűnt, de egyáltalán nem volt az. Már az önmagában rengeteg időt és energiát igényel, hogy 21 napon keresztül nyilatkozgass az újságíróknak és átjuss a vegyes zónán. A tavalyi Touron például alig ültem a csapatbuszban.”
A Jumbo-Visma várhatóan a Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Nathan van Hooydonck, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, Wout van Aert nyolcassal indul a Touron, de a keretben épp az előző héten történt változás.
Miután Steven Kruijswijk a Dauphiné nyitónapján bukott és eltörte a medencecsontját.
(HLN.be, Cyclingnews)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés