Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogačar: „Az a rémült tekintet Soler arcán, az a legrosszabb emlékem az idei Tourról”

Kálmán Laci

Frissítve 22/07/2023 - 20:02 GMT+2

Tadej Pogačar szakaszgyőzelemmel vigasztalódott a Tour de France utolsó hegyi szakaszán, Jonas Vingegaard pedig azonos idővel megjött harmadiknak. A dánnak ez így tökéletes, hisz számára a sárga trikó volt a legfontosabb, azt pedig semmiféle veszély nem fenyegette. Összetettben Adam Yates simán megtartotta a harmadik helyet, a negyedikre a testvére, Simon jött fel.

Vingegaard megnyerte a Tourt, az utolsó hegyi szakasz Pogacaré - összefoglaló

Tadej Pogačar vitte el az utolsó hegyi szakaszt, összetettben pedig a második helyen zárt Jonas Vingegaard mögött.
Thibaut Pinot pályafutása utolsó hegyi szakaszát teljesítette a Touron, és sokáig úgy tűnt, akár nyerheti is a napot. Ez végül nem sikerült, de az utolsó előtti hegyet, Petit Ballont azért elvitte, ahol a drukkerek egészen csodálatos hangulatot varázsolva köszönték meg neki az elmúlt éveket.
Fontos és sajnálatos történés Carlos Rodríguez bukása, és ennek következtében Sepp Kuss esése, mindketten horrorfilmbe illő sebekkel érkeztek meg, utóbbi ráadásul nagyon sokat kapott összetettben. Eldőlt, hogy szoros versenyben, de Giulio Ciccone szerzi meg a pöttyös trikót, a 20. szakasz utolsó pillanatait ITT, az összefoglalót pedig ITT nézhetitek vissza. És most jöjjenek a főszereplők nyilatkozatai.
Vingegaard, aki bebiztosította az összetett győzelmet jelentő sárga trikót: „Ez az egész lehetetlen lett volna a fantasztikus csapat nélkül. Csodálatosan dolgoztunk együtt, hihetetlen, ahogy minden nap végrehajtottuk, amit elterveztünk. Még célba kell persze érnünk Párizsban, úgyhogy ébernek kell maradnunk, és nem szabad semmi hülyeséget csinálnunk. Persze nagyszerű érzés másodszor is megnyerni a Tourt, még alig tudom elhinni. Tadej és én hatalmas csatát vívtunk az elmúlt három hétben, nagyon élveztem és szerintem a drukkerek számára is nagy élmény volt. Nincs semmi rossz emlékem az idei Tourról.”
A szakaszgyőztes, összetettben második Pogačar, aki így mindent egybevetve mosolygósan tudja befejezni a Tourt: „Végre újra úgy éreztem, hogy az igazi önmagam vagyok. Pár nap szenvedés után már nagyon kellett az, hogy így meg tudtam nyomni a végét. Főleg az érzések miatt. Az utolsó sprintben direkt vártam Adamre, ismerem jól, tök jó a felvezetésben, így egy kicsit könnyebb volt megindulni. Elégedett vagyok, nagyszerű csapatmunka volt. Még tarthatna egy kicsit a verseny. (nevet) Az idei Tourról az marad meg pozitívumként, amilyen a hangulat volt minden egyes nap a buszban. Ahogy hozzáálltunk ehhez az egész versenyhez. A legrosszabb emlékem pedig az volt, ahogy Soler rémült tekintettel rám nézett, amikor megzuhantam.”
picture

Jonas Vingegaard sul podio di Le Markstein con la maglia gialla - Tour de France 2023

Fotó: Getty Images

Adam Yates, aki harmadik lett összetettben, és így két UAE-s állhat a dobogón: „Az volt a cél, hogy Tadej nyerje a szakaszt. Tudtuk, hogy gyors lehet, ha egy kis csoporttal érkezünk meg a végén, és meglehet a győzelem. Felértünk, aztán az én képességeimhez mérten egy viszonylag jó felvezetést csináltam. Tadej nagyot ment, sőt, ha az egész évet nézzük, akkor ez nagyon nem egy rossz év. Nekem pedig életem legjobb eredménye ez a dobogó. Szerettük volna a sárga trikót megszerezni, de az most nem jött össze. Ha holnap Trentin megnyeri a sprintet, akkor elégedettünk leszünk. Örülök, hogy Tadej ráment a mai szakaszra, és megmutatta, hogy egy igazi bajnok.”
Simon Yates, aki a testvére mögött negyedikként zárt: „A szakasz volt a célom, de aztán Pogačarék olyan gyorsak voltak, hogy onnantól inkább az összetettre koncentráltam. Az jó volt, hogy együtt dolgoztunk, Adammel, és az is, hogy így tudtam hozni Carloson. Ünneplünk is majd együtt egy jó palack vörösborral."
Frans Maassen, a Jumbo sportigazgatója: „Boldogok vagyunk, tartottunk egy kicsit a szakasztól, mert voltak hektikus napjaink. Kuss bukása miatt nem tudunk most maradéktalanul örülni, ami probléma, hisz a top 8-ért harcolhatott volna. Carlos Rodríguezzel történt valami, és Sepp sajnos épp mögötte jött, ezért esett el.”
Marc Madiot, az FDJ főnöke, aki érthető módon elérzékenyülve beszélt Pinot utolsó touros hegyi szakaszáról: „Őrület volt ez a nap mindenféle szempontból. Ezért csináljuk ezt az egészet. Pinot mindent beletett ebbe a szakaszba. Az eredmények azok csak számok egy papíron, amit itt láttunk, az mindenkit megérintett.”
picture

Több ezer francia ordította fel teljes szívéből a csúcsra Thibaut Pinot-t az utolsó Tourján

Rodríguez, aki akár még a dobogóért is mehetett volna, a bukása miatt azonban ötödikként zárt: „Balszerencsém volt, nem tudom, mi történt az első kerekemmel, valami eltört egy kanyarban, és elcsúsztam. A csapattársaim szerencsére mellettem voltak és támogattak. Ez volt a maximum, amit ebből ki lehetett hozni. Omar Fraile és Tom Pidcock nagyon sokat segítettek.”
via HLN, Het Nieuwsblad, sporza
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés