Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tour-nyilatkozatok: Jungels őrült fogadalma, Pogačar hajvágása, Vingegaard reménye

Nagy Benjámin

Frissítve 10/07/2022 - 20:24 GMT+2

A 9. szakaszt rendezték vasárnap a Tour de France-on, amit egy 63 kilométeres szólószökés után Bob Jungels nyert meg. A luxemburgi egy felelőtlen (?) szombati mondat után készítheti a bankkártyáját, de nem valószínű, hogy emiatt szomorú lesz. A hozzá hasonlóan nagyot küzdő Thibaut Pinot sem csalódott, az összetettet vezető Tadej Pogačar pedig elárulta, mit csinál majd a második pihenőnapon.

Tadej Pogacar

Fotó: AFP

Értékelések a Tour vasárnapi szakasza után.

Bob Jungels: „Nehéz elmondani, mit érzek. Hogy őszinte legyek, meg is hatódtam. Szakaszgyőzelemért jöttem, és tudom, hogy ez a csapatnak is sokat jelent. Nagyon nehéz két év áll mögöttem, tavaly műtöttek, sokáig nem találtam a ritmust, erre ma így tudok nyerni… ez az én versenyzési stílusom. Tudtam, hogy korán kell indítanom, mert bedarált volna a főmezőny, ha az utolsó emelkedőig várok. Tisztában voltam azzal, hogy a lejtmenetben és a síkon tudom növelni az előnyömet, és persze kockázatot is kellett vállalnom. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak és mindenkinek, aki hitt bennem.”
Oliver Naesen: „Nagyon boldogok vagyunk a csapatnál, mert eredetileg azért jöttünk, hogy Ben O’Connor harcban legyen a legjobb ötért összetettben, de a bukásai átírták a terveinket. Bob győzelme nagy súlyt vesz le a vállunkról. Hosszú és nehéz út áll mögötte, de végre újra láthattuk, hogy milyen szintű versenyző. 65 kilométert egyedül szökni… beteg szám. Tegyük hozzá: szombaton a csapattársakkal az álomautóinkról beszélgettünk, Bob pedig a Bad Boysból ismert Porsche 964-et említette. Azt mondta, ha ma nyer, megveszi. Sokba fog ez fájni!”
picture

Bob Jungels és az AG2R

Fotó: AFP

Thibaut Pinot: „Kár, hogy nem tudtam nyerni és az is, hogy túl nagy hátrányról kellett zárkózni, de egyáltalán nem bántam meg a támadást, mert mindent beleadtam és kis plusz színt vittem a szakaszba. Jungels jól ment a lejtmenetekben, ez vált az előnyére a végén. Ez az első nap, amikor szinte csak jó érzéseim voltak, ezzel megyek tovább majd a pihenőnap után is. Sikerült újrakezdenem a saját versenyemet, nyugodtabban tekintek a következő szakaszokra.”
Tadej Pogačar: „Nagyon erős a csapatunk, ez ma is megmutatkozott. Egyre jobb formában vagyunk, és Vegard Stake Laengen nélkül, heten is kontrollálni tudjuk a versenyt. Kopogjuk le, de szerencsére mindannyian negatív koronavírusteszteket adunk. Külön szobákban vagyunk, odafigyelünk a higiéniára, így nem félünk a pihenőnaptól és az újabb tesztektől. Boldog vagyok, hogy sárga trikóban töltöm a pihenőnapot, igyekszem regenerálódni, és végre levághatom a hajam!”
Jonas Vingegaard: „Kemény első hét volt, úgyhogy örülök, hogy holnap pihenőnap lesz. Vegyesek az érzéseim, főleg a kockaköves szakasznak és Primož összeszedett hátrányának köszönhetően. Harcolni fogunk tovább. Mindig van tervünk, de természetesen azt is tudjuk, hogy a dolgok nem alakulhatnak úgy, ahogy szeretnénk. Most higgadtan megvizsgáljuk a helyzetünket, aztán meglátjuk, mi a legjobb taktika. Hogy visszahozható-e Tadejjel szemben ez a 40 másodperc? Meglátjuk. Egy rossz nap is elég lehet tőle. Előbb abban bízunk, hogy negatív teszteket produkálunk és kedden mindannyian elindulhatunk.”
picture

Wout Van Aert

Fotó: AFP

Wout van Aert: „Egyáltalán nem volt tervben, hogy ma ott leszek a szökésben, de láttuk, hogy ott van az UAE-ból McNulty és az Ineosból Castroviejo, úgyhogy nekünk is lépnünk kellett. Ez lett belőle. Szerintem okos döntés volt, de ahogy az várható volt, nem tudtam beleszólni a szakaszgyőzelem sorsába. Örülök, hogy elvittem a részhajrát és már 135 pont az előnyöm Jakobsen előtt, hülyeség lett volna, ha nem megyek rá az első helyre. Tényleg reméljük, hogy negatív tesztjeink lesznek kedden.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés