Tour de France - Van Aert második szakaszgyőzelme, Pogacar időjóváírással növelte előnyét
A nyolcadik szakaszon szombaton a Dole-ból induló 186,5 kilométeres szakaszon négy kategorizált emelkedő várt a mezőnyre, amely a lausanne-i befutóval Dánia, Franciaország és Belgium után negyedik országként Svájcot is érintette.
A mezőnybe begyűrűztek a koronavírusos megbetegedések, Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) és Pogacar egyik segítője, Vegard Stake Laengen is kiszállt fertőzés miatt.
Vuelta a España
Közvetítések, sztárok, a legfontosabb szakaszok – minden, amit a 2022-es Vueltáról tudni szeretnél
TEGNAP - 10:24
A szakasz elején szökési kísérletek közben történt bukás a mezőnyben, Pogacar is érintett volt, míg az esélyesek mind tovább tudtak menni, az amerikai Kevin Vermaerke viszont feladta a viadalt, miután a földön fájdalmas arccal fogta a kulcscsontját. Azt követően, hogy az érintettek felzárkóztak, meg is nyugodott a mezőny, így végül háromfős szökevénycsoport tekert el három és fél percre.

Tömegbukással kezdődött a szombati szakasz, Quintana és Pogacar is elesett

Közülük Fred Wright maradt egyedül az utolsó nyolc kilométerre félperces előnnyel, a brit bringást 3,5 kilométerrel a cél előtt fogták be, már a harmadik kategóriás, 4,9 kilométer hosszú záró emelkedőn, amely a Stade Olympique de la Pontaise-ig vezetett.

Pinot-pech! Nem létezik, hogy bukás után egy ilyen banális szituba is belefut a francia

Az összetett esélyesei és az emelkedőt jól bíró klasszis menők nagyjából harmincfős csoportban érkeztek meg a sprintre, a zöld trikós Van Aert bizonyult a leggyorsabbnak, keddi szóló szökése után második etapsikerét ünnepelve az idei francia körversenyen. Másodikként - akárcsak csütörtökön - az ausztrál Michael Matthews ért célba, Pogacar pedig a harmadik helyért járó négy másodperc időjóváírással toldotta meg előnyét, az összetett menők mind azonos idővel tekertek be.

Az összetett esélyesek összehoztak egy komoly sprintbefutót Lausanne-ban, Van Aert megint tarolt

A szakaszt a versenyigazgató autójából tekintette meg Quentin Fillon Maillet: az idei pekingi téli olimpián két arany- és három ezüstérmet szerző 29 éves francia sílövő az útvonal közelében lakik.

Eredmények:

8. szakasz, Dole-Lausanne, 186,5 km:
  • 1. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) 4:13:06 óra
  • 2. Michael Matthews (ausztrál, BikeExchange-Jayco) azonos idővel
  • 3. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) a. i.
Az összetett élcsoportja:
  • 1. Pogacar 28:56:16 óra
  • 2. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 39 másodperc hátrány
  • 3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadies) 1:14 perc hátrány
A hétfői pihenőnap előtt az Aigle és Les Portes du Soleil közötti 193 kilométer és újabb hegyi befutó vár a 109. Tour de France mezőnyére. A kerékpárosok 3328 kilométert tekernek, amíg július 24-én célba érnek Párizsban a Champs-Élysées-n.
MTI
Vuelta a España
Evenepoel szerint Pogačar még mindig a világ legjobb versenyzője
TEGNAP - 15:18
Kerékpár
Quintana: "Pogačart erősebbnek látom, mint Vingegaard-t"
15/08/2022 - 16:32