A Jumbo-Visma volt az egyik első csapat, amely a Koppenhágába érve rögtön szembesült azzal, hogy a koronavírus igenis komoly veszélyt jelent a csapatokra. A vezető sportigazgatójuk, Merijn Zeeman tesztje ugyanis pozitív lett, így ő tegnap már haza is utazott és otthonról követi a nagy rajtot.

A versenyzők, így a Roglic-Vingegaard-Van Aert hármas azonban „átment” a teszten, így ők kellő nyugalommal készülhetnek a pénteki időfutamra.
"Ha együtt mindannyian a legjobbunkat nyújtjuk, akkor az egyik legerősebb sor a miénk. Ugyanis tele vagyunk olyan versenyzőkkel, akik egyénileg klasszisok. Amíg együtt dolgozunk, és önzetlenül megyünk a másikért, akkor igen, Pogacart is meg tudjuk verni. Hiszünk benne, hogy ez sikerülhet" - mondta Primoz Roglic, aki akárcsak az elmúlt két Tour alkalmával, most is az egyik legnagyobb esélyesnek számít.
Vuelta a España
Carapaz, Hindely, Yates - kik lesznek Evenepoel legnagyobb ellenfelei a Vueltán?
TEGNAP 07:29
"Sok minden történhet, egy Tour elején mindig stresszes a mezőny, épp ezért rengeteg a bukás, szóval bármelyik pillanatban véget érhet a versenyed. Beszélhetünk itt esélyekről meg nagy hegyekről, de ehhez úgy is túl kell élnünk az első hetet, aztán majd meglátjuk, hol állunk.”
Nyilván mindenkit az a kérdés foglalkoztat leginkább, hogy ki a Tour-kapitány a Jumbónál, mi lehet majd Jonas Vingegaard szerepe, egyáltalán mennyit számít az, hogy a Dauphiné során egy-két alkalommal, a dán versenyző talán erősebb volt Roglic-nál.
"Mi ketten kiegészítjük, és így erősebbé tesszük a másikat. Jonas szuper formában van, nagyon jól megy a hegyeken, ebből én, meg a csapat is csak profitálhat a Touron. Nem kell izgulni miattunk, mi tényleg jóban vagyunk” – hangsúlyozta Roglic egy szerdai nyilatkozatában.
Vingegaard ehhez még annyit tett hozzá, hogy nyilván a magaslati edzőtáborba sem véletlenül együtt mentek el.
„Két hetet töltöttünk el Tignes-ben, és tök jól elvoltunk. Élveztük egymás társaságát, gyakran kiültünk együtt sörözni a teraszra, a feleségeink is jóban vannak, szóval a versenyeken kívül is sok időt töltünk együtt” - mondta a dán versenyző, aki tavaly második lett Pogacar mögött.

Primoz Roglic

Fotó: AFP

A Jumbo ugyan nem viszi el a Tourra Rohan Dennis-t, de a Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck, Tiesj Benoot, Wout Van Aert, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss alkotta segítő személyzet, azért elég ütősnek tűnik.
Wout van Aertnak ráadásul komoly céljai vannak, ő ugyanis már télen arról nyilatkozott, hogy szeretné megszerezni a zöld trikót.
"Wout igazi csapatember, egy olyan srác, aki 100%-ig elkötelezett a közös célok mellett, és szó nélkül elvégzi a feladatát” - hangsúlyozta Roglic. "Az összes versenyző tisztában van azzal, hogy mi a célunk, mit érhetünk el, és miért jöttünk erre a Tourra. Mindannyian szeretnénk valami nagyot alkotni.”
Forrás: cyclingnews.com
Kerékpár
Urán: „Pogacar és Vingegaard más szint, de még egy darabig Rigo is marad a mezőnyben”
12/08/2022 08:54
Tour de France
Oss: „Olyan volt ez a Tour, mint egy jó sorozat. Mindig vártam a következő részét”
04/08/2022 17:31