Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Probléma a Tourra – O’Connor hatalmasat nevetett a Pogačaros kérdésen

Nagy Benjámin

Frissítve 26/06/2022 - 12:33 GMT+2

Ha nem lenne a Jumbo és az UAE, pontosabban Primož Roglič, Jonas Vingegaard és Tadej Pogačar, Ben O’Connor a sárga trikó egyik elsőszámú várományosa lehetne az idei Tour de France-on. Az Ag2r ausztrálja rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban, a Dauphinén messze a legerősebb volt a Jumbósok után, és a tavalyi 4. helye után előrébb lépne összetettben. Ő is tudja, hogy piszoknehéz dolga lesz.

Ben O'Connor

Fotó: AFP

Egy nagy nevetés.
Így fogadta azt a kérdést Ben O’Connor, hogy valóban Tadej Pogačar az idei Tour de France toronymagas esélyese, vagy valaki beleszólhat a dolgába és zsinórban a harmadik győzelmébe?
"Szerintem elég egyértelmű a szitu. Legyünk őszinték: ő csak elveszítheti ezt a versenyt. Mi mást mondhatnánk? Mindannyian látjuk, hogyan teljesít, tök mindegy, hogy Tirrenóról, Flandriáról, Strade Bianchéról vagy háromhetesről van szó. A csapatának egy feladata van, tempót kell menniük. Aztán tempót mennek, Tadej meg elindul, ilyen egyszerű.”
Az Ag2r kapitánya 26 évesen megérkezett az elitbe, a tavalyi 4. helye után immár esélyesként kell vele számolni. Kifejezetten erős szezonja volt eddig, a katalán körön 6., a Romandián 5. lett, a Dauphinén pedig úgy ahogy tudta tartani a Roglič, Vingegaard kettős tempóját, ami végül 3. helyet ért neki az összetettben.
picture

Jonas Vingegaard

Fotó: AFP

O’Connor Cadel Evans és Richie Porte útját követné az ausztrál Tour-dobogósok sorában, és Jai Hindley Giro-sikere is önbizalmat adott neki. Na meg a tavalyi szólója és felejthetetlen szakaszgyőzelme Tignes-ben, ami után szépen tartotta a pozícióját.
„Ugye buktam az első napon és ezek után engedtek el szökni, de ha nem ez a forgatókönyv, akkor is ott lettem volna az élmezőnyben. Nem stresszeltem, hanem élveztem a versenyt. Nagyon hiszek abban, hogy még jobb lehetek, és érzem magamon a folyamatos fejlődést. A katalán kört kicsit elszúrtam idén, a 4. szakasz előtt még vezettem összetettben, aztán taktikailag rosszul építettem fel a Boí Taüllt, de ezt sem bánom, mert megtanultam türelmesnek lenni.”
De mire lehet elég a türelem Pogačarékkal szemben?
„Ott lesz az egész csapat körülöttem, és ami külön sokat számíthat, hogy a síkabb szakaszokon Oli Naesen, Greg van Avermaet és Micky Schär is vigyáz rám, akiknek nagy rutinjuk van. Ezáltal az átvezető napokon nem kell idegeskednem, nyugodt lehet, ami sokat számíthat a hegyekben.”
picture

Ben O'connor

Fotó: AFP

A 2011-es Tour-győztes Evans szerint O’Connorra most külön figyelni fognak.
„A teher szerintem az UAE-n lesz, Bennek pedig meg kell próbálnia úgy követnie őket, ahogy csak tudja. Szökésben most nem nagyon gondolkozhat, de ha lesz néhány olyan emelkedő, aminek az elején nem diktálnak nagy tempót az ellenfelek, támadhat, és egy-egy korai akció betalálhat. Tavaly teljesen jogosan végzett a top5-ben, és idén is ott a helye.”
Forrás: Rouleur
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés