Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pogačar megdöbbent, Roglič szinte ordított – nyilatkozatok a Tour őrült szakasza után

Nagy Benjámin

Frissítve 06/07/2022 - 20:37 GMT+2

Felejthetetlen versenyt hozott a Tour de France 5. etapja, de ezt vártuk a kockakövektől. Simon Clarke centikkel nyert Taco van der Hoorn előtt, Tadej Pogačar támadott és az összetett esélyesei közül már most a legjobban áll, míg a nagyot bukó Primož Roglič sokat kapott és leginkább az egészségéért aggódhat. Hogy a Jumbónak mégsem lett totál katasztrófa a nap, az Wout van Aertnak köszönhető.

Felejthetetlen versenyt hozott a Tour de France 5. etapja, de ezt vártuk a kockakövektől.

Fotó: AFP

Cikkünkben összeszedtük, hogyan értékeltek a főszereplők.

Simon Clarke: „Télen nem volt csapatom, aztán az Israel dobott egy mentőövet, és tessék, most itt vagyok. Minden versenyen megszakadtam idén, de most megfontoltam kezdtem a Tourt, mert tudtam, előbb-utóbb eljöhet az én időm. Ma reggel a sportigazgatónk odajött hozzám és azt mondta, ’Clarkie, ma van a szökésed napja’. Igaza lett, bár még mindig nem hiszem el, hogy a célegyenesben megelőztem Tacót. Mindkét lábam görcsben volt, imádkoztam, hogy be tudjam tolni a bringát a célvonalnál. 16 évesen érkeztem Európába, és most, a második pihenőnapon 36 éves leszek. 20 éve kergettem az álmot, hogy egy nap nyerek a Touron. Megtörtént.”
Taco van der Hoorn: „Ehh, szarul érzem magam… olyan közel voltam a győzelemhez. Mindent megtettem, amit csak tudtam, megőriztem a hidegvéremet Neilson támadásánál és tudtam, hogy mikor kell indulni. Persze utólag okos az ember, és lehet, kicsit korán bújtam ki Boasson Hagen mögül… sokáig fog bántani ez a nap, mert lehet, hogy soha többé nem lesz ekkora esélyem.”
picture

Taco van der Hoorn

Fotó: AFP

Tadej Pogačar: „Először is: jövök egy sörrel Stuyvennek, mert a legjobbkor támadott és jól dolgoztunk együtt. Örülök, hogy követni tudtam a tempóját, és azzal is elégedett vagyok, hogy sikerült megőriznünk néhány másodpercet az előnyünkből a többiekkel szemben. Jól éreztem magam, bár hozzá kell tenni, hogy a Párizs-Roubaix nehézségétől elmaradt ez a 11 szektor. Hallottam a bukásokról, de nem tudtam, hogy Primož is elesett, kicsit megdöbbentett ez a hír. Igyekeztem elkerülni a necces szituációkat, hála az égnek sikerült is.”
picture

Tadej Pogačar

Fotó: AFP

Primož Roglič: „Sajnos nem úsztam meg bukás nélkül, köszönhetően a szalmabálának és a szűk útnak. Nem nagyon értettem, hogy mi történik, csak annyit észleltem, hogy a bringám nekiütközik valaminek. Megsérült a csípőm és kiugrott a vállam – nem ez a legjobb érzés, szinte ordítottam a fájdalomtól, de leültem egy néző székére, visszatettem saját magamnak és folytathattam a szakaszt. Ahogy a sportigazgatónk is mondta: nem ilyen napról álmodtunk, de nincs veszve semmi. Nem gondolnám, hogy elveszítettem volna a Tourt, de nem is gondolkozok ilyenről, mert jelenleg próbálom összeszedni magam.”
Jonas Vingegaard: „Katasztrofális napunk volt ma, de az a legfontosabb, hogy sikerült limitálni a hátrányt és Primož viszonylag jól van. Azt sajnálom, hogy a technikai gondomnál kicsit túl korán pánikba estem, ha nyugodtabb vagyok, talán kevesebbet veszítünk. Szeretném hozzátenni, hogy nagyon köszönöm a világ legjobb segítőinek: Nathan, Tiesj, Wout és Christophe rengeteget melózott értem, plusz Nathan és Tiesj Primožért is. Úgy fogom fel, hogy személy szerint nekem lehetett volna rosszabb is a nap, és már csak előre tekinthetünk: várom, hogy végre megnézzük, mire vagyunk képesek a hegyekben. A taktikát azért átbeszéljük előtte.”
picture

Wout van Aert

Fotó: Getty Images

Wout van Aert: „Úgy éreztem, nem érdemes a mezőny elejében tekerni, mert túl veszélyes volt minden. Szándékosan maradtam hátul, aztán akkor, amikor megpróbáltam picit előrébb menni, a saját hibámból buktam. Utána már nem éreztem jól magam, és amennyire csak lehetett, el akartam kerülni az újabb esést, pláne úgy, hogy szinte sokkolt a DSM-es csapatkocsis eset. Egész nap küzdöttem önmagammal mentálisan, kicsit úgy érzem, cserben is hagytam a társaimat, de nézzük a jó oldalát: Jonas még mindig jól áll összetettben, és nem szenvedtünk súlyos sérüléseket. Az pedig külön meglepett, hogy rajtam maradt a sárga, mert gondolatban már elbúcsúztam tőle szakasz közben.”
Forrás: WielerFlits, Het Nieuwsblad
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés