Törött nyaki csigolya. Nem hangzik túl biztatóan, pedig szerencsére Daniel Oss a lehető legjobban kijött abból az ütközésből, ami számára a Tour végét jelentette.
Már az 5. szakaszon kiszállt a versenyből, miután az egyik kockaköves szektorban nézőnek ütközött, és hatalmasat bukott.
Pedig ő nem az a feladós típus, az idei versenyt megelőzően 14 háromhetesen vett részt, és csak egyszer nem ért célba. De egy ilyen sérüléssel nyilván lehetetlen volt folytatni a Tourt.
Kerékpár
Urán: „Pogacar és Vingegaard más szint, de még egy darabig Rigo is marad a mezőnyben”
EGY NAPJA
Kezdjük azzal, mi történt veled pontosan azon a szakaszon?
Három köves szektor volt hátra, épp egy olyan részen haladtunk, amit a Roubaix miatt jól is ismerek. Az út szélén mentem, amikor nekiütköztem egy nézőnek. Belógott a keze, én meg telibe neki mentem, elkerülhetetlen volt a bukás. De nem hibáztatok senkit, egy ilyen szakaszon ez sajnos benne van a pakliban. Eltört az egyik nyaki csigolyám, de szerencsére teljesen jól vagyok. Fizioterapeutához járok heti 2-3 alkalommal, a nyakam még nem az igazi, de rendben vagyok.
Miután kiszálltál, követted a Tourt?
Persze. Otthon feküdtem a kanapén, szóval volt rá időm.
És?
Nagyon bejött. Komolyan, olyan volt, mint egy jó sorozat. Vége lett, és már vártam a következő napot, a következő részt. Lehetetlen volt nem élvezni.
Mi döbbentett meg leginkább?
Kívülről nézve sokszor fel sem tűnik, mennyi kockázatot vállalunk és milyen sebességgel megyünk. Az átlag brutális volt.
Meglepett, hogy nem Pogacar nyert?
Őszintén szólva igen, mert azt hittem, hogy a Pireneusokban fordítani fog. Mondjuk mindent meg is tett érte, de szembe találta magát egy elképesztően stabil és erős Vingegaarddal, aki teljesen megérdemelten nyert. A Granonon ment el neki a sárga trikó, talán ha többször lett volna már hasonló helyzetben, ott és akkor más stílusban teker.
Sagan szerinted jó Tourt futott?
Bizonyította, hogy visszatért a legjobbak szintjére, csak a győzelem hiányzott. Mélyről jött vissza, és itt is mindig a maximumot adta ki magából. Ő az a srác, aki soha nem spórol, és soha nem keres kifogásokat.
Az igaz, hogy ott voltál az utolsó szakaszon Párizsban?
Igen, kimentünk a barátnőmmel és pár haverommal, akiknek már lefoglalt jegyük és szállásuk volt. Nagy élmény így is, de a Touron azért jobb tekerni.
Tudod már, hogy mikor térsz vissza a mezőnybe?
Szinte biztosan a hamburgi egynaposon, de megyek a Plouay-re is. Nagy álmom pedig a világbajnoki részvétel.
BiciSport
Tour de France
Őrültség vagy logikus lépés, hogy Van Aert megpróbáljon rámenni a Tour összetettjére?
31/07/2022 07:25
Tour de France
Óriási üzlet: mit jelent a Jumbónak és a Vismának Vingegaard Tour-sikere?
30/07/2022 08:47