„A legnagyobb kihívás valaha."

Ezt a választ adta Brandon McNulty arra a kérdésre, hogy mit jelent ebből a hátrányból visszahozniuk az idei Tourt Tadej Pogačarnak.
Merthogy bebizonyosodott: még a megtörhetetlennek számító címvédő is emberből van, és nála is sokat számít, hogy van-e mögötte egy olyan erős csapat, mint mondjuk Jonas Vingegaard mögött a Jumbo sora. Amennyire úgy tűnt, a Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Soler hármas jó lehet az UAE segítői vonatában, annyira elfogytak a verseny középső szakaszára.
Kerékpár
Urán: „Pogacar és Vingegaard más szint, de még egy darabig Rigo is marad a mezőnyben”
TEGNAP 08:54
"El voltunk keseredve a Col du Granon után, de nem éreztünk negatív energiát vagy bármi ilyesmit a csapaton belül. Vannak napok, amikor nyersz, és vannak napok, amikor veszítesz, ezt most jól megtanuljuk. Amit tehetünk, hogy megőrizzük ugyanazt a hozzáállást és gondolkodásmódot, amivel elkezdtük a Tourt” – mondta McNulty, akinek hasonlóan alakul a versenye, mint a kapitányának.
"Tényleg hullámzóan alakult eddig az egész. Az első héten nagyon jól éreztem magam, aztán a pihenőnap utáni első szakaszon is jól voltam, de a Granon-nap borzalmasan alakult. Azóta minden szenvedős, de remélem és érzem, hogy a Pireneusokban ismét tudom hozni az elvárt szintemet.”

McNulty és Pogačar mosolygósan a 6. szakasz után – vajon Párizsban is ennyire vidámak lesznek majd?

Fotó: AFP

Felmerül a kérdés: Laengen és legfőképpen Bennett kiesése mennyiben befolyásolhatja az UAE-segítők állapotát?
„Kicsit nagyobb nyomás nehezedik az olyan hegyimenőkre, mint Majka, Soler és én. Ebből a szempontból viszont – bármennyire is furcsa kimondani, de – kicsit jó is, hogy elveszítettük a sárgát. Persze, nyilván szerettük volna megtartani egészen Párizsig, de minden nehéz szakaszt kontroll alatt tartani ebben a felállásban kicsit sok. Nem szép, hogy bő kétperces hátrányban vagyunk, de most már csak arra kell koncentrálnunk, hogy az utolsó héten a lehető legfrissebbek legyünk.”
Bárhogy is alakul a verseny vége, az biztos, hogy teljesen más az idei Tour az UAE szempontjából, mint a tavalyi volt.
„Tavaly korán miénk lett a sárga, és meg is tartottuk a végéig. Ez most nagyon más szitu, de harcolunk, ahogy csak tudunk. Ilyen hátrányból visszajönni hatalmas munka, de Tadejnek még mindig bőven van esélye. Könnyű ezt mondani, de senki nem írjon le minket, meg fogjuk próbálni.”
Forrás: Cyclingnews
Tour de France
Oss: „Olyan volt ez a Tour, mint egy jó sorozat. Mindig vártam a következő részét”
04/08/2022 17:31
Tour de France
Őrültség vagy logikus lépés, hogy Van Aert megpróbáljon rámenni a Tour összetettjére?
31/07/2022 07:25