A közösségi médiából tudtam meg, hogy milyen sorral indulunk. Sajnálom, hogy nem kerültem be, és nem lesz esélyem újra megnyeri a pontversenyt. De mint mindig, ezerrel szurkolni fogok a srácoknak, sok sikert kívánok az egész csapatnak.
Ezt a pár mondatos üzentet tette közzé az Instagram-oldalán Mark Cavendish, miután biztossá vált az, amiről már januárban is cikkezett a sajtó. Vagyis tényleg nem ő, hanem Fabio Jakobsen megy egyedüli sprinterként a Tourra, és ezen az sem változtatott semmit, hogy Alaphilippe ugyancsak kimaradt a keretből.
Nyilván hatalmas sztori lett volna a tavalyi, négy győzelmet hozó Tour után, ha a 37 éves Cavendish megdönti Eddy Merckx 34-es rekordját, és egyedüli csúcstartóvá válik, de úgy tűnik, idén nem lesz esélye az előzésre.
Kerékpár
Tíz statisztika, ami jól mutatja Evenepoel klasszisát
30/09/2022 - 15:22
Mert a Quick-Step kizárólag Fabio Jakobsenre tesz a sprintekben, és ha még emlékszünk rá, erről a holland versenyző már januárban nyilatkozott.
„Mark elég későn, csak decemberben írta alá a szerződéshosszabbítását, addigra már össze is állítottuk a versenynaptárakat. Fel kellett állítani egy előzetes tervet, de természetesen tisztában van azzal, én hol fogok versenyezni. Ha a Tourra megyek, ő a Girón indul, viszont tartalékként ott lesz a touros keretben” – nyilatkozta még januárban Jakobsen.
„Természetesen Patrick mondta ki az utolsó szót, de nem érzek bűntudatot Mark miatt. Ez talán nem is a helyes szó ebben az esetben. Mert visszatértem, teljesen egészséges vagyok, úgy érzem megérdemlem ezt a lehetőséget. A tavalyi Vuelta vége után Lefevere azt mondta nekem, hogy 2022-ben indulhatok a Touron. Ez érthetően nagyon feldobott. Végigjártam a ranglétrát ennél a csapatnál, alulról indulva jutottam el eddig a lehetőségig, és a Vueltán már kétszer is volt esélyem megtapasztalni azt, mint jelent egy Grand Touron tekerni.”
Így szólt a januári nyilatkozat, amit pár nappal később nagyon taktikusan Lefevere még finomított egy kicsit. De aztán Cav tényleg elment a Giróra, és ahogy arra mindannyian jól emlékszünk, meg is nyerte a balatonfüredi befutót.
Tegnap pedig brit bajnok lett, de már akkor is jelezte, hogy neki nem szóltak arról, hogy nem mehet a Tourra. Vagyis abban a szellemben dolgozott az elmúlt hetekben, mintha biztosan ott lenne a keretben.
Ma aztán kiderült, hogy sem ő, sem a friss francia bajnok Florian Sénéchal, sem pedig Julian Alaphilippe nem indul a Touron.
https://i.eurosport.com/2022/06/27/3399874.jpg

A Quick-Step végül a Kasper Asgreen, Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Tim Declercq, Mikkel Honoré, Fabio Jakobsen, Yves Lampaert, Michael Mørkøv nyolcast indítja.

1987 óta ez lesz az első alkalom, hogy a zöld trikó címvédőjét nem viszik el a Tourra. Ezzel a döntéssel nyilván nem Lefevere lesz a legnépszerűbb a szurkolók körében, de ahhoz tényleg tartotta magát, hogy nem lesz két sprinter a csapatban.
Ezek után azon sem kell meglepődni, ha Cavendish az év végén tényleg távozik, hisz nyílt titok, hogy Tim Merlier a Quick-Step versenyzője lesz.
Fabio Jakobsen vállára meg ezzel hatalmas tehert került, bár január óta talán már megbírkózott azzal a gondolattal, hogy most neki kell szállítania az eredményeket. Egy olyan versenyen, ahol újonc lesz, ráadásul nagyon kevés az igazi mezőnyhajrás szakasz.
Tour de Hongrie
Megvan a Tour de Hongrie időpontja, sőt, egy izgalmas hírt is bejelentett a szervező
30/09/2022 - 14:31
Országúti Világbajnokság
Valter Atiéknak fogalmuk nem volt, hol állnak a vb-n, Pogačar és van Aert kiakadt
28/09/2022 - 08:03