Dylan Teuns nyerte a Tour nyolcadik szakaszát, Tadej Pogacar pedig szanaszét dominálta a mezőnyt, komoly előnyt épített fel a riválisokkal szemben.

„Fantasztikus érzés újra szakaszt nyerni a Touron. Eddig nehéz évem volt, most végre újra ünnepelhetek” – mondta a szakaszgyőztes Dylan Teuns. „Nehezen alakult ki a szökés, de aztán szépen eljöttünk. Wout a pöttyösre ment. Az utolsó emelkedő aljától nagyon komoly tempó volt, szerencsére sikerült fölérnem. Arra gondoltam, hogy egy perc előny a hegytetőn elég lehet a lefelelében. A végén a nagypapámra gondoltam… Nem sokkal a Tour előtt ment el. Ezért mutattam fel az égre. Remélem, hogy büszke rám odafenn.”
Pogacar arról beszélt a szakasz után, hogy ez egy jó melós nap volt neki és a csapatának is. Még sokkal inkább, mint a 250 km hosszú pénteki szakasz.
Giro d'Italia
Valter Attila: „Az elmúlt hetek fényében, szerintem kihoztam ebből a szakaszból a maximumot”
TEGNAP 08:11
„A csapattal együtt bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk” – mondta az új sárga trikós Pogacar. „Előzetesen nem volt tervünk, menet közben döntöttem el, hogy gyerünk, csináljunk valamit, vállalom a felelősséget. Feküdt nekem ez az időjárás, úgyhogy mondtam a srácoknak, hogy akkor csináljunk versenyt ma.”
Rui Costa, Formolo és McNulty hatalmasat mentek ma, én pedig nyomtam, gyorsítottam és kitartottam a végéig. Igazából több támadásra számítottam. Tegnap a többiek megpróbáltak megtörni minket, de nem sikerült. Végül szerintem inkább náluk ütött vissza a tegnapi nap meg a mai időjárás. Láttam, hogy az Ineos nem túl erős ma, úgyhogy éreztem, hogy eljött a mi időnk. A következő napokban inkább védekezni fogunk.”
Pogacar újságírói kérdésre elmondta, hogy természetesen, ahogy mindenkinek, neki is vannak gyenge pontjai.
Most jók a lábak, aztán néhány nap múlva meglátjuk. Lehet, hogy nekem is lesznek gyengébb pillanatim.
„Most nem tudom utánozni, milyen fejeket vágtam hegynek fölfelé” – mondta Davide Formolo, aki iszonyú keményen, lehetetlen grimaszokat vágva nyomta Pogacar előtt az utolsó előtti hegyen. „Tadejért nagyon jó dolgozni, álomszerű volt a mai befejezés. Holnap folytatjuk a munkát, de az előnyünk megvan, jól állunk.”

Van der Poel

Fotó: EFE

„Jó volt a labám, könnyedén mentem fölfelé” – mondta Ion Izagirre, aki második lett a mai szakaszon. „Szerettem volna nyerni ma, ott voltam az első csoportban. Szomorú és csalódott vagyok, mert bár erős voltam, Teuns még inkább az volt. Pogacar pedig lenyűgöző, egészen brutális, amit ment ma.”
A sárga trikót elvesztő Mathieu van der Poel azt mondja, valószínűleg hétfőn dönti el, hogy folytatja-e a Tourt.
„A pihenőnapon fogok gondolkodni arról, hogyan tovább” – mondta Van der Poel, aki több, mint 20 percet kapott a győztestől. „Nagyon jól érzem itt magam. Szeretnék eljutni Párizsig, de a csapatom szerintem nem akarja.”
Túl gyors volt nekem a mai nap, úgyhogy saját tempóra váltottam, és úgy tekertem végig. Imádtam sárgában lenni, a közönség pedig fantasztikus volt. Sokkal tovább vezettem az összetettet, mint hittem volna, de most már más céljaim vannak. Szakaszgyőzelem plusz hat nap sárga trikó, ez több, mint csodálatos a számomra.
Giro d'Italia
Pezsgősdugó-malőr ide vagy oda, a történelmet senki sem veheti el Girmaytól
19/05/2022 08:04
Kerékpár
A traktor, a táncparkett és a bevásárlókocsi – a 10 legőrültebb bringás sérülés
18/05/2022 17:44