Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mindhalálig Pogačar – kegyetlen melóval készül a Tour de France-ra az UAE

Nagy Benjámin

Frissítve 17/06/2022 - 15:25 GMT+2

Noha Tadej Pogačar egyedül, segítők nélkül is képes lenne megnyerni az idei Tourt, a csapata érthető okokból nagyon készül a júliusra. A hegyi sor egyik legfontosabb láncszeme az a George Bennett lesz, aki elárulta, milyen érzés a szlovén tempómenőjének lenni, emellett a várható taktikáról, valamint a többi csapatról is beszélt.

Mindhalálig Pogačar – kegyetlen melóval készül a Tour de France-ra az UAE

Fotó: AFP

Sok év – többnyire – segítőként a Jumbónál, majd ugyanilyen szerepkör az UAE-nél.
George Bennett pontosan tudja, mi kellhet ahhoz, hogy valakiből jó tempómenő váljon a hegyekben a háromheteseken, hiszen többek között két Vuelta-győzelemnél is ott volt Primož Roglič vonatában. Azt is tudja ezáltal, hogy milyen egy szlovénnak segíteni, márpedig minden valószínűség szerint indul az idei Tour de France-on, ahol egy másik szlovén, Tadej Pogačar sikeréért kell küzdenie.
Azért a srácért, aki a 2020-as Touron pont az ő munkájukat dózerolta le a parádés időfutamával a La Planche des Belles Filles-en. Mondjuk nem mintha Pogačar segítők nélkül ne lenne képes zsinórban kétszer (július végén: zsinórban háromszor?) Tourt nyerni.
"Tadej egyértelműen a világ legjobb hegyimenője. Az én feladatom az, hogy minél tovább ott legyek mellette, előtte. Kemény lesz, de nagyon izgatott vagyok, mert frusztrálna, ha a kapitányom gyengébb lenne nálam a hegyekben. Pontosan tudom, hogy Tadej a határaim végéig, a legvégsőkig, majd’ mindhalálig fog hajtani engem.”
Az UAE-nek kifejezetten rosszul sikerült a Dauphiné, hiszen Brandon McNulty többször is peches volt és csak 11. lett összetettben, Juan Ayusónak pedig a 8. helyről kellett kiszállnia betegség miatt a 6. szakasz előtt. Bennettre nem lehetett panasz, támadása is volt az utolsó napon, és végül 20. lett összetettben.
picture

George Bennett

Fotó: AFP

„A Dauphiné megmutatott egy-két dolgot, de senki ne higgye azt, hogy csak a Jumbóra fogunk figyelni júliusban, mert ugyanolyan veszélyes lesz az Ineos vagy épp a Bora is, a többiekről nem beszélve. El kell kerülnünk, hogy csak a Jumbóra koncentráljunk, mert ha így lenne, megadnánk a lehetőséget, hogy a többi csapat teret kapjon.”
De hogyan taktikázhat az UAE a hegyekben?
"A rutinom miatt az én feladatom annyi lesz, hogy ott maradjak Tadejjel. Amikor te vagy a legerősebb srác a mezőnyben, szükséged van a csapatra, az erős háttérre, mert mindenki rád figyel, mindenki téged akar tesztelni. Azért is várom a Tourt, mert élvezem, hogy egy olyan szuper srácért melózhatok, aki a legnagyobb esélyes a sárga trikóra. A mezőny legelején fogunk lenni, amikor csak tudunk és az ő tempójára kapcsolunk. Arra is megvan a forgatókönyvünk, ha bármi szokatlan történne.”
Forrás: VeloNews
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés