Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bennett nem, Cavendish viszont ott lesz a Touron!

Bodnár Gergő

Frissítve 21/06/2021 - 17:48 GMT+2

Sam Bennett térdsérülése miatt nem tud indulni a Tour de France-on, így Mark Cavendish került be a Quick Step csapatába.

Mark Cavendish

Fotó: Getty Images

Tavaly ősszel majdnem visszavonult, aztán Patrik Lefevere kettőjük régi jó kapcsolatára, a sok közös győzelemre, meg persze a reklámértékre való tekintettel, mentőövet dobott neki.

Sok veszítenivalója persze nem volt a Quick Step főnökének, hisz nem saját zsebből kell/kellett fizetnie azt a versenyzőt, aki a Tour történetének második legtöbb szakaszgyőzelmével rendelkezik.

Mark Cavendish a tavalyi idény végén bár közel állt hozzá, csak nem akart visszavonulni. Mindenáron szeretett volna visszatérni korábbi kedvenc csapatához, a Quick Stephez, és ezért - kis túlzással - bármire hajlandó volt. Szerzett magának egy saját szponzort, amivel végképp meggyőzte a költségvetésre és a versenyzői fizetésekre állandóan „érzékeny” Patrik Lefevere-t.
Ingyen érkező, ráadásul még mindig komoly reklámértékkel bíró kerékpáros, akivel nem nagyon lehet veszíteni. Hisz amennyiben egyetlen kis versenyt is megnyer, a történet már szép.
Cavendish ehhez képest áprilisban négy sprintet húzott be a török körön, amivel talán még a saját főnökét és csapattársait is meglepte. De akkor még teljesen irreálisnak tűnt, hogy ő idén háromhetesen kaphat szerepet. Hisz nem úgy készült, nem erről beszélt a sportigazgatókkal, és a Tourt illetően nyilván nem is ő volt az első számú opció.
Ráadásul az év elején Lefevere még arról írt egy jegyzetében, hogy valamennyit azért „kockáztat” Cavvel, aki hiába teker ingyen náluk, ettől még egy helyet csak „elvesz” a többiek elől.

Amikor pár héttel ezelőtt kiderült Sam Bennett térdsérülése, a belga sajtó azonnal rárepült a témára. Ők már szinte kész tényként kezelték, hogy Cavendish három év szünet után újra ott lehet a Touron.
Ezen a kérdésen a média pörög, csapaton belül szóba sem jött a Tour-indulásom
– mondta Cavendish azt követően, hogy Merlier, Ackermann, Groenewegen és Bouhanni előtt húzott be egy sprintet a belga körön.
"Pályafutásom során nyertem világbajnokságot, klasszikusokat, harminc szakaszt a Touron, és mégis, az embereknek semmi nem elég. Mindig elégedetlenek. Persze, a belga körre is lehet mondani, hogy az nem a Tour de France, de szerintem Merlier jelenleg a világ legjobb formában lévő sprintere. Bennett meg teljesen jogosan a csapatunk első számú opciója a Tourra, hisz tavaly a szakaszgyőzelmekkel meg a zöld trikóval egyértelműen bizonyított. Ha esetleg bekerülnék a helyére, és megnyernék két mezőnyhajrát, a média egyből azzal találna be, hogy miért nem sikerült hatszor győznöm” – mondta még két héttel korábban Cavendish.
picture

Mark Cavendish

Fotó: AFP

Ma azonban kiderült, hogy a térdsérülése miatt Bennett nem tudja vállalni a részvételt, vagyis Cav tényleg ott lesz a Touron.
"Nagyon örülök, hogy ismét a Deceuninck-Quick-Step csapatával indulhatok a Tour de France-on. Ugyanakkor sajnálom is Samet, mert sérülés miatt marad le a versenyről, ahol tavaly óriásit ment. Picit azért izgulok a visszatérésem miatt, hisz mindenki tudja, hogy mennyire kötődöm a Tourhoz, ahol annyi szép eredményt értem el korábban. Ez a világ legnagyobb kerékpárversenye, így mindent megteszek azért, hogy megragadjam az adódó lehetőségeket" – nyilatkozta Mark Cavendish, aki a világbajnok Julian Alaphilippe-hez, a Flandria-győztes Kasper Asgreenhez, Davide Ballerinihez, Mattia Cattaneóhoz, Tim Declercq-hez, Dries Devenyns-hez, illetve Michael Mørkøvhoz hasonlóan, ott lesz a Quick Step Touron induló csapatában.
Forrás: HLN.be (részben)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés