Nem kell megijedni, Roglic igazoltan volt távol, a szlovén koronahelyzet miatt ugyanis nem engedték utazni, így lemaradt a Jumbo-Visma első idei spanyolországi összetartásáról. A terveiről és az idei céljairól azonban így is elárult egy-két részletet.


A tavalyi, utolsó pillanatos "vereséget" követően természetesen ott lesz a Tour de France-on (mint van Aert és Kruijswijk), aztán jöhet az olimpia, hisz elnézve a pályát, ott sem esélytelen. Roglic egyébként hagyományos szezonra készül, amit a tervek szerint elég későn, a Párizs-Nizzán kezdene. Bár ki tudja, hány versenyt kell addig törölni vagy elhalasztani.
"Normális versenyprogramom lesz, talán egy kicsit későn kezdek, de ilyesmi évem volt tavaly is" - mondta Roglic a Jumbo holnapján megjelenő videóinterjúban. 
Tour de France
"Brazilként fogunk játszani!" - új szupertaktikával, három Tour-kapitánnyal támad az Ineos
05/02/2021 15:30
"A Nizzán megyek először, aztán jön egy kemény baszk kör, pár egynapos, ami némi újdonságot hozhat, hisz az Amstelen például még soha nem indultam. Szeretem az egynaposokat, jól is megyek rajtuk, ezért tartom sokra az olimpiát. De az év csúcspontja nyilván a Tour de France lesz, oda kell a csúcsforma tőlem és a komplett csapattól."
Rogla az egész szezonját megtervezte, a Tourig 5 versenye lesz, kihagyja a Dauphinét, és az ősz során a Vueltán sem láthatjuk. Elmegy viszont Kanadába, a szezonját pedig a Lombardiával zárja.

Eev0G2_WsAIQUqM.jpg

Fotó: Eurosport

Az elvárások nyilván hatalmasak a szlovén versenyzővel szemben, és tényleg nehéz helyzetben lesz, ha szeretné legalább megközelíteni a tavalyi idényét. Ami a Tour elvesztése ellenére kiválóan alakult számára.
Roglic 2005 után az első olyan kerékpáros volt, aki megvédte a címét a spanyol körversenyen. Ez korábban mindössze öt versenyzőnek sikerült, az utolsó Roberto Heras volt.
Az elmúlt bő két éve során (a 2018-as baszk körverseny rajta óta) 154 szakaszon vett részt, és ezek közül hetvenet teljesített az összetett legjobbjaként, vagyis a többnaposai 45%-án ő vezetett. Ezen a 13 versenyen egyszer sem zárt a negyedik pozíciónál hátrébb, és kilencet meg is nyert.
Primoz Roglic 2021-es versenyprogramja
Párizs-Nizza - Baszk kör - Amstel Gold Race - Fléche Wallonne - Liège-Bastogne-Liège -
Tour de France - olimpia - GP Quebec - GP Montréal - Giro dell'Emilia - GP Beghelli - Lombardia
A 2020-as éve egészen fantasztikusan alakult, 50 versenynapot teljesített, trikókkal együtt 14 győzelemmel zárt (a Vueltán az elsőtől az utolsó napig ő vezette a pontversenyt), és 32 alkalommal lett top 10-es.
Nem mellesleg 13 év után ő volt az első kerékpáros, aki egy idényen belül klasszikus egynapost (LBL) és háromhetest (Vuelta) tudott nyerni.
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 09:08
Tour de France
Pogacar szerint semmi hihetetlen nem volt a tavalyi touros időfutamában
20/01/2021 16:13