Thomasszal (?) Tourt, Bernallal Girót, Yatesszel Vueltát nyernének: úgy tűnik, hogy Brailsford belátta a változást, de vajon mit jelent a gyakorlatban, hogy mindent "német precizitással" terveznek meg?

Az uborkaszezon egyik nagy kérdése volt, hogy a felemásan sikerült 2020-as szezon után mit és hogyan agyalnak ki Dave Brailsfordék az Ineosnál. A lehetőségek az Adam Yates, De Plus, Martínez, Pidcock, Porte ötös érkezésével tovább bővültek, a Chris Froome utáni korszak pedig már 2019-ben, Egan Bernal Tour-győzelmével elkezdődött. 
Csakhogy tavaly Bernal gyengélkedése és sérülése miatt eléggé csalódást keltően sikerült a Tour, plusz a Vueltán is variálni kellett (végül Richard Carapaz nem járt túlságosan messze a győzelemtől), a Giróról és Geraint Thomas bukásáról nem is beszélve - a Geoghegan Hart, Dennis kettős persze rendesen tett azért, hogy mégis emlékezetes legyen a versenyük.
Tour de France
Kiosztották a Tour de France szabadkártyáit, eggyel több csapat indulhat, mint tavaly
05/02/2021 - 09:08
Pont Geoghegan Hart maglia rosája kellett ahhoz, hogy elgondolkozzanak az Ineosnál azon: mi van, ha még egyszer előfordul, hogy az egyszemélyes kapitány esélyei idejekorán elszállnak. Brailsford már novemberben pedzegette, hogy a régi, még a Sky-időszakból hozott "egy fő emberünk van, a csapat csak érte dolgozik" elv a múlté, és valami teljesen újat kell létrehozniuk.
Feltámadt a rég eltemetett kerékpáros, és arra készül, hogy felforgassa a sportágat maga körül | Eurosport
Dave Brailsford sok évvel ezelőtt maga is kerékpáros volt. Egy bátor és mindenre elszánt kerékpáros, aki 19 évesen otthagyta Walest, a családját és a barátnőjét. Csupán egy kerékpárral és egy hátizsákkal indult útnak azért, hogy meghódítsa a kontinenst és valóra váltsa az álmait. Talált is magának egy csapatot Franciaországban.
Nos, úgy tűnik, ez megszületett, hisz bejelentették a 2021-es taktikát, vagy legalábbis annak egy részét, hisz ki tudja, mi van még a tarsolyukban a következő hónapokra. Ennek értelmében a Tourra a két hosszú időfutam miatt Thomast jelölték ki legfőbb kapitánynak, de mellette a két Giro-győztes, Carapaz és a félig-meddig Thomasért is menő, de szabad kezet is kapó Geoghegan Hart is győzelemért küzdhet, előbbinek a támadásaiban bíznak, utóbbinak a fejlődése szempontjából is jót fog tenni a franciaországi szereplés. 
Hozzájuk a Jonathan Castroviejo, Laurens De Plus, Luke Rowe, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Rohan Dennis hatosból csatlakozhatnak páran (talán egyelőre Porte helye biztos egyedül), ráadásul még az is előfordulhat, hogy Bernal is tagja lesz a keretnek, hisz a kolumbiai ezúttal a Torinóból induló Girót célozza meg (Daniel Martínez, Filippo Ganna és Pavel Sivakov tuti résztvevőnek tűnik), és az ottani teljesítményének függvényében vagy a Tour, vagy a Vuelta szerepel majd a programjában. 
Az a Vuelta, ahol Yates és a 21 éves, Baby Giro-győztes tehetség, Tom Pidcock szereplése már biztos. Spanyolországban a tét nem más, mint az, hogy Adam szintet lépjen, és megismételje ikertestvére, Simon 2018-as sikerét, tehát piros trikós legyen, ennek eléréséhez pedig a Tour-trió valamelyik tagjától (esetleg tagjaitól) is érkezik segítség.
Inkább a Giro, mint a Tour - ha a háta is megengedi, Bernal inkább Olaszországban villantana | Eurosport
2019 júliusa és 2020 szeptembere között nem telt el vészesen sok idő, mindössze 14 hónap. Mégis, Egan Bernal helyzete és megítélése teljesen más megvilágításba került. Amikor mindössze 22 évesen - első kolumbiaiként - megnyerte a sárga trikót, szinte már másnap megjelentek azok a hangok, hogy itt a kerékpáros, aki végre képes lehet a Pantani óta nem látott duplára, vagy akár évekig uralhatja a Tourt.
"Feltettük magunknak a kérdést: az összes összetett-menőnket a Tourra küldjük, vagy elosszuk őket a három háromhetesre? Úgy érzem, meghoztuk a létező legjobb döntést. Egannál az a cél, hogy ismét mosolyogjon és élvezze a versenyzést, és ha ez megvan, újra jönni fognak a győzelmek is. A Tourral kapcsolatban sokkal felszabadultabb és kreatívabb lesz a stratégiánk, hisz tavaly nem mi nyertünk, ez pedig újabb kihívást jelent. Richardban és Geraintben is ég a tűz, már most motiváltak. A Vueltán Adam remélhetőleg meg fogja mutatni, hogy nem a fejlődésért, hanem az álmai megvalósításáért igazolt hozzánk. Mindenben segíteni fogjuk" - mondta Brailsford, aki szerint elengedhetetlen volt az új koncepció létrehozása.
"A sportágunk változik, és szeretnénk ebben az élen járni. A tél folyamán kielemeztük az utóbbi éveket, a nagy győzelmeket, és azt, hogyan látnak minket az emberek manapság. Ezek alapján nyitottabbnak, felszabadultabbnak és okosabbnak kell lennünk, ez a feladat pedig nagyon izgalmas.
Elárulhatom, kemény hetek vannak mögöttünk, hisz azt kellett eldöntenünk, hogy Terminátorok vagy Zorrók, vagy focis hasonlattal élve: németek vagy brazilok akarunk lenni? A válasz megszületett. Németként tervezünk, de brazilként fogunk játszani!" 
Cyclingnews BBC
Tour de France
Hova tűnt Roglic a Jumbo idei csapatfotójáról?
28/01/2021 - 16:30
Tour de France
Pogacar szerint semmi hihetetlen nem volt a tavalyi touros időfutamában
20/01/2021 - 16:13