Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Matthews és csapata

Eurosport
Eurosport

Publikálva 03/08/2017 - 20:49 GMT+2

A Tour idei zöld trikósa azt mondja, rengeteget köszönhet csapatának, a Sunwebnek.

Fotó: Eurosport

Michael Matthews komoly fölénnyel nyerte a ponttrikót az idei Tour-on. Mint mondja, hosszú út vezetett eddig a sikerig, és a csapatnak elévülhetetlen érdemei vannak az ő teljesítményében. Az alábbiakban bemutatja majd nekünk, hogyan is épült fel a Sunweb csapata.
"Az volt a cél az év elején, hogy versenyben legyünk majd a zöld trikóért, ami a csapat maximális támogatásával lehetségessé is vált. Nagyon sok szervezési kérdést kellett megoldanunk, hogy esélyünk lehessen. Minden olyan helyzetet megvizsgáltunk, ahol lehetőségem adódhatott pontokat gyűjteni, és azokat is, amiket inkább el kellett engedni. De a csapat maximális elkötelezettsége volt az, ami a legtöbbet számított."
"Érdemes az egész csapatról beszélni. Kezdjük a vonat végéről, és haladjunk előre. Nikias Arndt nagyon szép munkát végzett. Ugyan csak keveset tudtunk együtt tekerni a Tour előtt, mégis jól működtünk együtt. Ismeri, hogy hogy tekerek, figyel, és remekül alkalmazkodik a sprintekhez, és ő maga is egy nagyon erős versenyző."
"Ramon Sinkeldam általában Nikias előtt van, ha emelkedik az út a végén, a totál sík szakaszokon viszont általában ő az utolsó ember. Ramon nagyon erős, nagyon jó felvezető ember. Egy nagyobb termetű srác, ami azért jó, mert tudja előttem vágni az utat. Van sok tapasztalata korábbról, hisz dolgozott már Kittellel és Degenkolbbal is. Jól jön a rutinja a vonatban."
"Mike Teunissen általában Ramon előtt van. Cyclocrossosból lett országúti versenyző, és az idén került a Sunwebhez. Kulcsfigura volt a sprinteknél. Hatalmas erejének köszönhetően mindig kitűnő pozícióba tudtam kerülni a hajrákban. Mikor mögöttem volt, akkor remekül blokkolta a hátam mögött haladókat. Így nem kellett attól tartanom, hogy az utolsó pillanatban majd valaki megjelenik mellettem."
"A következő Roy Curvers. Ő is rendkívül tapasztalt és ő is dolgozott Kittellel. Azért fontos a rutinja, mert lehet, hogy egy fiatal versenyzőben sok erő van, de legalább ilyen fontos, hogy tudjuk, mikor mit csináljunk és mikor induljunk meg. Ott van még Simon Geschke, aki egy nagyon kemény srác, és a durvább befutóknál is remekül lehet vele számolni. De hátrébb is jól megtalálja a helyét a vonatban."
"Laurens Ten Dam első rangú hegyi menő, de síkon is jól lehet sáfárkodni az erejével. Sokat tud segíteni abban, hogy pozícióban tudjunk maradni. Aztán ott van még Albert Timmer, aki talán mindenki közül a legerősebb. Mi azonban nem a végén használjuk őt, hanem kicsit korábban, hogy segítsen felvenni a tempót."
Na és persze Warren Barguil, az őrült kis hegyi menő. Ő egy különleges srác, mindig nagyon motivált, és mindig remekül érzi magát a mezőnyben. Ő is nagyon tapasztalt, és nagyon fontos, hogy mindig megcsinálja, amit kérünk tőle."
(Forrás:ridemedia.com)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés