Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Landa: "Én többet nem várok senkire!"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/12/2017 - 09:15 GMT+1

Mikel Landa készen áll arra, hogy csapatkapitány legyen a Movistarban.

Fotó: Eurosport

"Eljátszották velem az Astanában, majd a Sky-ban is. Ha jövőre arra kérnek, hogy az összetett miatt várjak valakire, nem fogok megállni. Nekem mostantól csak saját magamra kell figyelnem."
Egyértelmű kijelentés, Mikel Landa nem nagyon finomkodik.
Egy olyan sorhoz igazolt, ami eddig egyértelműen Nairo Quintanáé volt. Legalábbis a háromheteseket illetően. Mostantól azonban némileg bonyolódhat a helyzet.
"Pontosan tudom, hogy Nairo magáénak érzi ezt a csapatot, és úgy tekint saját magára, hogy ő a kapitány. Szerintem mindkettőknek jár az esély, nem szeretnénk mást, csak kihasználni az adódó lehetőséget."
Landa kis túlzással még meg sem érkezett a Movistarhoz, amikor Niaro Quintana már "üzent" neki. A kolumbiai versenyző jelezte, ez az ő csapata, és ebből nem enged. Egyértelmű kijelentés volt az új igazolás irányába, hogy még véletlenül se gondoljon kapitányként a Tourra.
Landa végül a francia kört választotta, de még előtte sietett leszögezni, hogy kiváló a kapcsolata Quintanával.
"Semmi problémánk nincs egymással. Ezt az egészet a sajtó fújta fel. Eddig csak pozitív impulzusok értek a Movistarnál. Spanyol sorhoz jöttem, nem hiszem, hogy gondom lenne a beilleszkedéssel. Már csak azért is, mert itt mindenkit érteni fogok. A Sky-nál két év után sem tudtam volna elmondani, vagy megérteni egy viccet. Jó helyen vagyok, mert ennél a csapatnál mindig a körversenyekre helyezték a fő hangsúlyt. És ez most is így lesz.”
És Landa elmegy a Tourra... | Hosszabbítás"Erős lesz a mezőny, ráadásul a hosszú időfutam és a kevés hegyi befutó miatt, ez most nem az én Giróm lenne. Épp ezért jövőre a Tour de France lesz a fő versenyem. Szerintem az ottani szakaszok tele lehetnek meglepetésekkel, és így az összetett végeredménye sem lehet teljesen egyértelmű.
Eddigi pályafutása során Landa tíz nagy körversenyen indult, és egyszer zárt dobogón. Még a 2015-ös Girón, amikor Aru csapattársaként jött be a harmadik helyre. Idén - Froome egyik fő segítőjeként -  lett negyedik a Touron, mindössze 1 másodperccel maradt le a dobogóról. Vagyis már megvan a kellő rutinja, és ezt ő is így érzi. Készen áll arra, hogy kapitány legyen. Quintana Movistarjában.
"Jövőre két célom lesz: a Tour, majd a Vuelta. Szerintem az elmúlt időszakban letettem annyit az asztalra, hogy kapitányként kaphassam meg a lehetőséget. Ami a Tourt illeti, az idei versenyen kiderült, hogy ott is jogosan bízhatok egy szép eredményben. Elég fájó volt, csak egy másodperccel lemaradni a dobogóról...Korai még a szerepekről beszélni, de ha őszinte vagy, keményen dolgozol és nem lehet panasz a szorgalmadra, akkor alkalmas lehetsz első számú embernek."
Akár Quintana helyett?

(Forrás: AS)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés